Kunt u ons in het kort vertellen wie u bent, waar u vandaan komt en waar u zich buiten school bezig houdt?

Mijn naam is Dieter Mesker, momenteel woon ik in Breda en ben afgestudeerde geschiedenis docent. Buiten school houd ik mij voornamelijk bezig met het maken van video’s, editen en produceren. Andere hobbys zijn hardlopen en uit eten gaan.

 

Wat vindt u leuk aan uw werk?

Ik vind het leuk om interactie te hebben met de studenten. Het is leuk om samen te werken met gedreven studenten die willen leren en zeker als je kunt zien dat zij trots zijn op hun prestaties.

 

Wat moet je goed kunnen om zo’n geweldige docent als u te kunnen zijn?

Je moet je kunnen verplaatsen in de leerlingen en hierdoor kan je beter begrijpen wat de leerling dwars zit. Je moet flexibel kunnen zijn en ook kunnen improviseren. Daarnaast is het handig als je sociaal bent.

 

Hoe bent u aan deze baan gekomen?

Mijn carrière als docent is begonnen met het behalen van mijn HBO diploma geschiedenis 2de graad. Na het behalen van dit diploma heb ik 2 jaar op een VMBO school gewerkt. Na een paar jaar ben ik gevraagd om op De Rooi Pannen les te geven in verband met een docenten te kort. En nu sta ik hier, 3,5 jaar werkzaam op De Rooi Pannen..

 

Hoe pakt u moeilijke situaties in de les aan?

Ik heb een lang lontje, maar op een gegeven moment is mijn grens ook bereikt. Wanneer die  Dan moet ik actie ondernemen.

 

Wanneer bent u trots op uzelf?

Ik ben trots op mijzelf als ik leerlingen iets heb aangeleerd. Het is super tof om te zien dat leerlingen iets kunnen toepassen wat zij geleerd hebben.

 

Hoe was de eerste keer alleen voor de klas staan?

De eerste keer alleen voor de klas staan was tijdens stage in 2012. Ik liep stage op een school in Houten, daar ging ik zelfstandig de lessen maatschappijleer geven. Wat ik opmerkelijk vond is dat ik zonder enige controle voor een klas kon staan.

 

Wat zou u leerlingen meegeven als ze denken om het onderwijs in te gaan?

Gewoon doen. Als je een diploma op zak hebt is er een grote kans dat je docent wordt.

 

 

 

 

 

Hier zien we Meneer Mesker in actie.