Jullie zullen het vast niet gemerkt hebben maar, afgelopen donderdag was het weer zo ver; de meeloopdag. Plusminus vijftig leerlingen van middelbare scholen in Tilburg en omgeving liepen een ochtend mee op De Rooi Pannen M/E. Een ochtend waarin een nieuw product of evenement werd opgezet.

‘De Rooi Pannen, zo echt kan leren zijn”

De leerlingen werden ontvangen door meneer Sparidaens en kregen uitleg en een rondleiding door de school. Ze vonden het gebouw heel groot, maar vooral oud, maar goed daar waren we natuurlijk al van op de hoogte. De ochtend volgde met drie verschillende workshops. De rode draad van de meeloopdag was; een nieuw product/evenement op de markt zetten, met als hoofdlijn snoep. De workshops waren op gebied van Marketing, Evenementen en het  vak MVG. Ze sloten allemaal op elkaar aan.

Bij Marketing werd, onder leiding van meneer de Klerk, een nieuw concept bedacht, dit door middel van brainstormen. Daarnaast werd uitgelegd hoe je je product het beste kunt promoten en werd er een slogan bedacht. Bij Evenementen werd het concept uitgewerkt Meneer de Leeuw hielp hen daarbij. Ennuh… zou hij zich net zo gek hebben gedragen

 tijdens deze dag als tijdens de lessen? Wij, Kim en Rosalie, hebben mevrouw Drenth geholpen met de workshop MVG. We hebben tijdens deze workshop een uitleg gegeven over wat het vak MVG nou inhoudt en hoe je dat het beste toe kan passen in de praktijk. Daarna werd er een poster gemaakt om het product te promoten. Op de poster kwam ook de slogan.

De workshops zijn in willekeurige volgorde gehouden, maar uiteindelijk hadden alle leerlingen een leuk uitgewerkt concept. Het was leuk om de interesse van verschillende leerlingen te zien. Hopelijk hebben zij het net zo naar hun zin gehad als wij! Hebben jullie ook ooit een meeloopdag gedaan?