Het is bijna meivakantie en dat betekent 2 weken vrij. Maar wat is er allemaal te doen in Tilburg en omgeving? Wij vertellen je wat er allemaal te beleven valt!

Paaspop

Laten we beginnen met Goede Vrijdag en Pasen, want deze feestdagen komen we als eerste tegen in de meivakantie. Wat natuurlijk best bekend is is Paaspop. Paaspop is van vrijdag 19 april tot zondag 21 april. Het festival is in Schijndel en is ongeveer een half uurtje rijden vanaf Tilburg met de auto. Als je met de trein gaat dan is het een uur reizen.

 

Braaf Easter Festival

Ook is er wat dichterbij een leuk festival. In Breda is er het BRAAF Easter festival. Dit festival is 2 dagen, van 20 tot 21 april. Het festival draait de muziek house, techno en disco. Er komen (inter-)nationale grootheden tot de lokale artiesten. Er zijn nog tickets! Dus als je nog wat leuks zoekt om te doen is dit misschien iets voor jouw! Het bevindt zich in het Breepark. Vanaf Tilburg is het een kleine 20 minuten rijden met de auto. En met het openbaarvervoer ben je er binnen een halfuurtje.

Koningsdag

27 april is het weer zo ver. De koning is jarig. Nederland maakt er weer een groot feestje van, want er is overal wel weer wat te doen. In Tilburg is er Tilburg Zingt, dit is met koningsnacht, maar ook met koningsdag is er van alles te beleven.

Ook 538 geeft weer een groot feest in Breda. 538 koningsdag is ieder jaar te vinden op het Chasséveld. Hier komen internationale en nationale artiesten optreden. Een kaartje kost €29,-. Dit is makkelijk te bereiken met de bus.

In Alkmaar kan je genieten van het Slam FM koningsdag festival. Een kaartje kost €22,50 en er komen te gekken artiesten. Bekijk de line-up op https://www.slam.nl/koningsdag/lineup/ .

Supersized kingsday wordt steeds populairder. Dit festival is vanaf 18 plus. Een kaartje is wat aan de prijzige kant maar zeker de moeite waard om een keer heen te gaan. Het kost €39,95. En het bevindt zich in Best. Dit is een klein half uurtje reizen met de trein vanaf Tilburg station.

KNVB-bekerfinale

Op de laatste dag van de meivakantie is de finale van de Toto KNVB-beker. Die wordt dit jaar gespeeld tussen Willem II Tilburg en Ajax Amsterdam. Elk jaar wordt de finale gespeeld in De Kuip in Rotterdam. Willem II en Ajax hebben al vaker twee keer dit seizoen tegen elkaar gespeeld, in Amsterdam werd. In deze wedstrijd werd het 2-0 voor de Amsterdammers. En in Tilburg was Ajax weer degene die aan het langste eind trok. Zij wonnen de wedstrijd met 1-4 in Tilburg. Het wordt een lastige klus voor de Tilburgers om de winst te halen maar we zien het op 5 mei 2019!