Misschien heb je het al gelezen! De vakbonden hebben een staking aangekondigd in het openbaar vervoer. Wanneer? 28  mei. Werknemer van de NS gaan de grote staking houden op dinsdag 28 mei en voeren de hele dag actie voor een beter pensioen.

Stakingsbereidheid

Maatschappijen Arriva en NS hebben woensdag al laten weten dat ze niet precies weten hoe groot de overlast is voor de reizigers. Het is wel duidelijk dat de staking grote gevolgen gaat hebben. “Maar pas op de dag zelf weten we of en hoeveel van onze bussen en treinen rijden. Het ligt eraan hoeveel medewerkers van de Arriva en de NS gehoor geven aan de oproep van de vakbonden”, zei een woordvoerder van Arriva eerder.

 

Studenten moeten gewoon tentamens maken tijdens ov-staking

Aantal hogescholen en universiteiten laten de lessen en tentamens dinsdag 28 mei gewoon doorgaan. De Landelijke studentenvakbond is boos. “We vinden het echt absurd”, zegt Carline van Breugel, de voorzitter van de LSVb (De Landelijke studentenvakbond).

 

#radboudride

De lessen en tentamens gaan op de Radboud Universiteit in Nijmegen gewoon door. Als oplossing voor de grote staking heeft de onderwijsinstelling een hashtag gemaakt: #radboudride, waarmee de studenten en medewerkers om een lift kunnen vragen of die kunnen aanbieden. Ook kunnen studenten bij de examencommissie een herkansing aanvragen.

 

Examen De Rooi Pannen afgelast

Op de afdeling Marketing Evenementen en Communicatie zijn de examens voor de tweede jaars (MHBO) afgelast. Deze zijn allemaal verplaatst naar woensdag 29 mei. Voor de rest van de studenten gaan de lessen ook niet door.