De bloemencorso 2019 is weer geweest. Het vond plaats op 1 september en het was weer een groot succes. De praalwagens zagen er weer fantastisch uit.

 

De 78ste editie van de bloemencorso werd gewonnen door buurtschap Tiggelaar. Alle wagens stonden garant voor een prachtig kleurrijk spektakel. De winnende wagen is geworden de ‘Vikings’.

Eerlijk is eerlijk het was ook een super mooie praalwagen. De andere wagens zagen er natuurlijk ook fantastisch uit. We hebben nog een paar foto’s van verschillende wagens.

De bloemencorso slingerde zondag 1 september voor de 78ste keer als een kleurrijk lint door de straten van Zundert. 1 keer per jaar vindt daar weer een grote strijd plaats. Welke van de twintig buurtschappen heeft de eer om de Zunderste Jubel te mogen ontvangen? Dit jaar werd het Zunderts bloemencorso óók in beeld gebracht door het Zuid-Koreaanse Samsung.

 

Wat is een bloemencorso?

Een bloemencorso is een optocht van praalwagens die versierd of bedekt worden met bloemen. Elk bloemencorso heeft zijn eigen karakter, onderwerp en charme. Over de hele wereld worden corso’s gehouden. In Nederland is het een veel voorkomend evenement. In Nederland zijn er zo’n dertig corso’s.

 

De grootste bloemencorso van Nederland en tegelijkertijd de  grootste van de wereld, is dat van Zundert. De eerste keer dat in Zundert deze Nederlandse traditie plaatsvond was in 1936.