Studenten, docenten en ander humaan iets die dit nu aan het lezen is. We zijn nu al weken aan het strijden om de coronaregels op te volgen. Er is een nieuw rooster bedacht zodat het sociale contact beperkt kan worden (en zodat we de RIVM opvolgen natuurlijk). We hebben het beste desinfecteermiddel van Nederland met een perfect voethendeltje. Er zijn stickers en dranghekken geplaatst waardoor we weten wat onze bestemming is en hoe we daar komen. 

Persoonlijk vind ik dat de school dit goed bedacht heeft. Hoewel er wat miscommunicaties bleek te zijn met het rooster. Er waren ook meerdere mailtjes binnen gekomen hoe we alles nu echt moeten volgen. Ik vind dat dit nog respectvol goed gaat. Een goed begin is maar de helft maar het is al wel het halve werk. We werken er met zijn allen aan dat alles nog zo vlekkeloos mogelijk kan gaan. Dikwijls is dit ook zeker het resultaat maar zoals de overheid al aangeeft: “we doen dit samen”. En zo doen we het ook. 

Hoe het in de toekomst zal verlopen is een reuze mysterie, maar laten we maar in het nu leven. Dit is voor nu het normale leven. Straks zullen we het allemaal raar vinden als je geen mondkapje ziet in de bus maar laten we er maar niet aan wennen. Het nieuwe normaal, maar hopelijk niet het lange normaal.