Lieve derdejaars, het is zover, de examens zijn in zicht. Na twee jaar zwoegen kun je nu laten zien hoe goed je je best hebt gedaan! Maar eerst de herfstvakantie.

Voorbereiden

Genoeg tijd om je voor te bereiden zou je denken. Zorg ervoor dat je op tijd begint met leren, want voor je het weet is de vakantie voorbij en dan heb je nog maar 2 dagen om je voor te bereiden.

Tips

Hier wat tips om je voor te bereiden op de examens:

  1. Zorg dat je op een rustige plek zit waar jij je goed kan concentreren. Ga eventueel naar de LocHal hier in Tilburg deze is geopend ma t/m vr van 08.00 – 20.00, op zaterdag van 09.00 – 17.00 en op zondag van 12.00 – 17.00.
  2. Eet een goed ontbijt zodat je fris van start gaat.
  3. Vraag aan klasgenoten of ze tussendoor even willen sparren, zo kun je van elkaar leren.
  4. Laat je vader of moeder wat lekkers halen in huis. Elke keer als je een uurtje hebt gestudeerd mag je jezelf verwennen.
  5. Ga naar de Action en koop markeerstiften en sticky notes, deze helpen je met bepaalde onderwerpen te onthouden die belangrijk zijn.
  6. Neem pauzes tussendoor, ook dit is belangrijk je hersens kunnen niet aan een stuk door alles onthouden.
  7. Ga er even tussenuit, maak een wandeling om even een frisse neus te halen. Zo kun je daarna weer fris van start.

Belangrijke data

Zet deze data in je agenda!

Woensdag 28 oktober is het eerste examen Marketing voor sommige is dit op donderdag 29 oktober. Kijk goed wanneer je bent ingeroosterd. Dit rooster kun je online vinden in Magister. Verder is er op vrijdag 30 oktober nog een examen Rekenen dit is voor iedereen. Hiervoor kun je vast oefenen bij rekenblokken. Wij wensen je een fijne vakantie en veel leerplezier! Succes met de examens!

Na de examens is het dan tijd om je te verwennen, bekijk onze andere artikels om te kijken wat je kunt doen tijdens de nieuwe maatregelen!

R.S.