Padel is nu een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Maar wat is padeltennis precies en waarom is de sport de afgelopen jaren zo populair geworden in Nederland en België? We vertellen je alles over deze dynamische racketsport. Als je van plan bent te gaan paddelen, help ik je graag verder. Laten we beginnen!  

Wat is padel of padellen? 

 
Padel wordt vaak gezien als een kruising tussen tennis en squash. Twee racketsporten die veel spelers al jaren beoefenen. Padel is een relatief nieuwe sport die snelle actie combineert met veel plezier. Het is een sport die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Zelfs met de juiste strategie en tactiek kun je veel punten verzamelen in plaats van pure kracht. Het grootste verschil met tennis is dat padel wordt gespeeld in kooien met glazen wanden en hekken, ze geven vaak een tweede kans. Als je tegenstander een onvoltooide smash heeft, stuitert de bal gewoon van de muur en kun je hem teruggeven. Dat is het mooie van padel als sport! Padel wordt voornamelijk gespeeld in het dubbelspel op officiële padelbanen. Een padelbaan is een derde van de grootte van een gewone tennisbaan. Het spel is gemakkelijk te leren, waardoor deze racketsport voor iedereen geschikt is. Het lawaai en de glazen wanden zijn even wennen, maar na een tijdje wen je eraan. De volledige naam van deze sport is padel. Ze spreken het uit als purdell. De sport wordt echter soms ook met andere namen genoemd, zoals padeltennis, paddletennis of zelfs pedel. In de toekomst zul je mensen vaker horen zeggen: “Ik ga peddelen!”. 

Wilt u nou beginnen met paddelen, dan kunt u bij enorm veel sportwinkels terecht. Dit komt, omdat alle sportwinkels hebben geïnvesteerd in paddel spullen, denk aan rackets, outfits en ballen.  

#paddelen #sportvannu #sport #watispadel