Voor mijn stage liep ik mee met Laziz, een bedrijf in breda dat een restaurant heeft, kookstudio’s en diepvriesmaaltijden. Hun website is www.laziz.nl en hun insta is @laziz.nl. Het bedrijf is niet zo groot en tijdens mijn stage werkte ik alleen samen met mijn stagebegeleider. Er waren geen andere collega’s op kantoor, dus het was echt 1-op-1 werken. Dat vind ik aan de ene kant fijn, omdat je veel persoonlijke begeleiding krijgt, maar aan de andere kant ook best intens. Je staat de hele dag in direct contact met je stage begeleider, en dat is niet altijd even relaxed.

Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit sales: klanten bellen, informatie geven over producten, gegevens bijhouden en ook helpen met offertes maken. Je krijgt snel verantwoordelijkheden en dat is leerzaam, maar je wordt wel echt in het diepe gegooid. Er is niet echt een lange werkperiode: je kijkt even mee en daarna ga je aan de slag. De begeleiding is goed en je kunt veel vragen stellen. Maar ik merkte ook dat er veel druk wordt gezet. Er werd vaak op een dwingende toon gesproken, en ik voelde me soms gepusht om meer te doen dan dat ik eigenlijk aan kon.

Qua bereikbaarheid is laziz goed te doen als je in Breda woont of omgeving. Met het openbaar vervoer is het iets minder handig. Je moet namelijk nog een stuk met de bus reizen naar het station en van daar nog een bus pakken. De communicatie van het bedrijf verloopt vooral face-2-face. Er wordt bijna niks via mail besproken. Om hier goed te kunnen functioneren moet je niet bang zijn om initiatief te nemen en tegen een stootje kunnen. Je moet stevig in je schoenen staan en snel kunnen schakelen. Als je interesse hebt in sales is deze stage iets voor jou. Maar als je liever rustiger opstart of gevoelig bent voor harde communicatie, dan moet je even goed nadenken of dit bij je past.