Oud en nieuw is dit jaar helaas net iets anders dan andere jaren. Geen grote feestjes, geen vuurwerk en geen drie zoenen om 00:00 uur. Ondanks corona moeten we er toch het beste van maken. Hoe kan je dit beter doen met super lekkere en originele hapjes en drankjes? Deze hapjes en drankjes maken je jaarwisseling onvergetelijk. 

Oud maar goud 

Laten we beginnen met de oud en nieuw snack die iedereen kent, dat kan er natuurlijk maar een zijn: de oliebol. Deze bol gemaakt van deeg is een jarenlange traditie. Daarom kan dit deze oud en nieuw absoluut niet ontbreken. Het traditionele oliebollen recept is natuurlijk superlekker, deze kan je ook variëren met krenten. Maar anno 2020/2021 zijn er ook nieuwe originele recepten met de oliebol. Denk aan oliebollen met appel of met een andere fruit soort. Maar oliebollen met chocolade in het beslag zijn ook een nieuwe trend. De traditionele oliebol lijkt dus op het eerste gezicht saai, maar je kan eindeloos variëren. 

Cheers 

In de kerstvakantie heb je genoeg tijd om nieuwe recepten uit te proberen. En hoe leuk is het om met de jaarwisseling te proosten met een super origineel happy new year drankje. Want zeg nou eerlijk, de champagne is niet meer origineel. Daarom, een nieuw jaar, een nieuw drankje. Een nieuw drankje hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Wij hebben wel een idee, het enige wat je nodig hebt is: 

  • IJsblokjes 
  • Schijfjes van je favoriete fruit 
  • Grenadinesiroop aardbei of framboos 
  • Cranberry sap 
  • Bruisend mineraalwater 
  • Blaadjes verse munt 

Wil je oud en nieuw nog specialer maken, voeg er dan je favoriete alcoholische drankje aan toe. En laten we er met dit lekkere drankje proosten op 2021 en hopen dat het beter wordt dan 2020. 

Ben jij een choco lover?  

Dan is deze chocoladefondue echt iets voor jou. Het is gezellig om te doen met een groepje en kan ook op anderhalve meter afstand. Je kan ieder zijn eigen bakje met chocolade geven, zodat de jaarwisseling geheel coronaproof is.  

Dus smelt je favoriete chocolade en haal wat lekkere toppings om het feest compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan: marshmallows, banaan, aardbei, lange vingers en soesjes. Voeg eetbare decoratie sprinkles toe voor een feestelijk effect. Kijk onze video voor het recept. 

Zoals je gelezen hebt kan je eindeloos variëren met recepten om jouw jaarwisseling onvergetelijk te maken. Want laten we ook in deze tijd hopen op een goed en gezond nieuw jaar.  

I.C.