Stel jezelf even kort voor:
Ik ben Nic van Wanrooij, 18 jaar oud en woonachtig in Oss. Ik volg de opleiding Marketingcommunicatie op De Rooi Pannen in Tilburg. Momenteel zit ik in mijn 3e jaar op deze school, tevens mijn examenjaar. Mijn hobby’s zijn editen, sporten en met vrienden leuke dingen doen.

Hoe ben je vlogger van de school geworden?
Ik ben benaderd door meneer Voets met de vraag of ik vlogger van de school wilde worden. Meneer Voets heeft me uitleg gegeven over wat ik moest gaan doen en kon verwachten. Mijn twijfels waren in het begin erg groot. Ik twijfelde met name over de tijd die ik erin ga steken. Dit jaar heb ik natuurlijk examenjaar en daar wil ik me de volle 100% voor kunnen inzetten. Het vloggen mag natuurlijk niet ten koste gaan van mijn resultaten. Meneer Voets heeft me verteld dat het zeker niet ten koste gaat van mijn resultaten en dat er amper tijd buiten school in gaat zitten. Uiteindelijk heb ik toch besloten om het te gaan doen. Ik doe dit niet alleen, maar samen een klasgenoot.

 

Hoe bevalt het vlogger zijn tot nu toe?
Dat is erg moeilijk te zeggen, haha, ik ben pas net begonnen. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik er erg veel zin in heb en ernaar uitkijk om mijn eerste vlog te maken. Ik heb tot nu toe een cursus en een fotoshoot moeten doen voor het vloggen, dat is me erg goed bevallen.

 

Waar kijk je het meest naar uit?
Persoonlijk vind ik het editen van een video erg leuk. Bij het editen kun je veel creativiteit kwijt en dat maakt het leuk. Ik werk in het programma “Adobe Première Pro”, waar we ook op school mee werken. Voordat ik op deze school kwam werkte ik er al mee, dus ik kan wel zeggen dat ik er goed mee over weg kan. Doordat ik het programma vrij goed ken wordt het editen ook makkelijker en leuker.

 

Zou je andere scholieren aanraden om vlogger te worden?
Ja en nee. Kijk, als iemand er niet veel om geeft om een filmpje te maken te bewerken dan moet je geen vlogger worden. Als iemand een filmopdracht leuk vindt om te doen, dan raad ik het diegene zeker aan. Je leert door vlogger van de school te zijn nog beter editen en filmen. Als je daar later iets mee wilt gaan doen, is dit toch mooi meegenomen voor de toekomst. En buiten dat het superleuk is om te doen, krijg je ook een leuke beloning haha. Het is dus zeker een aanrader.