Willem II neemt het aanstaande zondag thuis op tegen de Alkmaarse club AZ. AZ heeft een goede start gemaakt door uit de eerste 6 wedstrijden 13 punten te pakken. AZ staat met 19 punten op plek 3 en Willem II volgt met 12 punten op plek 9. Als Willem II aanstaande zondag weet te winnen van de nummer 3 dan doen de spelers van Adrie Koster goede zaken. De laatste keer dat de clubs tegenover elkaar stonden was in de halve finale van de KNVB beker toen werd het na 90 min. 1-1 en won Willem II uiteindelijk  2-1 met strafschoppen.

De Alkmaarders wonnen 9 eerdere edities, terwijl de Tilburgers acht keer de punten in huis hielden. Willem II en AZ  hebben eerder 48 keer tegenover elkaar gestaan, waarvan 42 ontmoetingen in de Eredivisie, 4 in de Eerste Divisie en tweemaal in de KNVB beker.
In het Koning Willem II stadion werden er tot nu toe 23 wedstrijden tussen de 2 clubs gespeeld. De Alkmaarders wonnen 9 keer van deze ontmoetingen, terwijl Willem II 8 keer won en moesten ze zes maal met een punt tevreden zijn.

De wedstrijd is aanstaande zondag (6-10-2019) om 16:45 in het Koning Willem II stadion, de ticket verkoop is al begonnen.