Je hebt het zelf misschien al gemerkt als bierdrinker, dat het speciaal bier steeds meer in het publiekelijke oog komt. In de supermarkten is de verkoop van het speciaal bier al met 10 procent gestegen.

Maar hoe komt het dat we steeds meer speciaal bier gaan drinken? Sinds 2005 is er al een kleine stijging in de verkoop van het bier. Dit is ook het jaar dat de Nederlanders bewust bezig zijn met wat ze eten en drinken. We houden van dingen die bijzonder zijn en een goede kwaliteit hebben. Ook houden Nederlanders van nieuwe dingen leren kennen, waaronder nieuwe smaken verkennen valt.

Consumenten kunnen ieder seizoen weer genieten van verschillende soorten speciaal bier. De kleine brouwerij zorgen hiervoor, want die zijn nog echt bezig met smaakinnovatie. Terwijl de grotere brouwerijen bezig zijn met hoe je het beste energie kunt besparen en andere technologische snufjes.

Ben je benieuwd waar je in Tilburg de beste speciaal bier zaken hebt? Blijf dan nog even lezen.

Het eerste café dat we uitlichten is:

Kadinsky

Café Kadinsky is een best bekend biercafé in Tilburg. Het café verkoopt meer dan 200 soorten bier. Ze hebben standaard 8 biertjes van de tap. Het is echt een bruincafé. En je moet zeker rennen voor een plekje, omdat het echt wel goed bezocht wordt.

Burgemeester Jansen

Ja je hoort het goed Burgemeester Jansen is een café en geen daadwerkelijke burgemeester. Dit café heeft maar liefst 150 biertjes uit een fles en 22 biertjes uit een vat. Wat Burgemeester Jansen speciaal maakt is, is dat ze niet alleen speciaal bier verkopen, maar ja mag ook nog eens je eigen biertje uitschenken. Burgemeester Jansen is zelfs begonnen met het zelf brouwen van bier in het schuurtje achter het café.

Kaffee Buitenbeentje

Zoals je al hoort aan de naam is het een uniek café. Ze zorgen dat ze opvallen om het net allemaal even wat anders te doen. Kaffee Buitenbeetje is een echt bruincafé, waar ze meer dan 150 verschillende biertjes verkopen. Het café heeft naast die 150 biertje ook nog 5 biertjes op de tap staan. Kaffee Buitenbeentje is een erg goedkoop café, dus als je van speciaal bier wilt genieten moet je zeker hier naar toe!