De examens komen steeds dichterbij. Daarom hebben wij een derdejaars leerling geïnterviewd. Door dit interview krijg je een beter beeld over de examens zelf en het zicht van een leerling op de examens.

  1. Kun je jezelf kort voorstellen?

Hoi, ik ben Janneke Ars (18 jaar) en ik zit momenteel in mijn laatste jaar van deze opleiding. Ik houd van op vakantie gaan en leuke te dingen doen met vrienden. Verder ga ik stage lopen bij Lukkien (link naar website) in Ede. Hiervoor ga ik op kamers.

2. Welk keuzedeel heb je?

Marketing keuzedeel Crossmediaal Communiceren. Hiervoor heb ik gekozen omdat ik het leuk vind om bezig te zijn met de Adobe programma’s. En omdat Sales me niet aansprak. 

3. Heb je de examens mediavormgeving en marketing gehaald?

Ja, dik gehaald! Mijn gemiddelde voor mediavormgeving is 7,2 en voor marketing een gemiddelde van 8,3. Maar gelukkig had ik er al een goed gevoel over.

4. Wanneer beginnen de examens?

Officieel zijn de examens al begonnen. De volgende examens beginnen in de week van 18 november. Dat schiet al op. 

5. Hoe ga je je voorbereiden?

Ik zorg ervoor dat de projecten zijn afgerond en op tijd worden ingeleverd bij de examencommissie. Verder zorg ik ervoor dat ik alles snap.

6. Hoe ga je om met examenstress?

Ik heb echt geen examenstress, behalve als mevrouw Bouman (Frans) tegen mij begint te praten. Die zorgt ervoor dat ik wel stress zou moeten hebben. Haha 😉

7.Naar welk examen kijk je meest tegenop?

Ik kijk het meest tegen Frans schrijfexamen op omdat ik geen ster ben in Frans.

8.Naar welk examen kijk je het minst tegenop?

Ik kijk het minst tegen de examens Nederlands en Engels op. Deze vakken gaan mij meestal wel makkelijk af.

9.Hoe ga je met een eventuele herexamen om?

We gaan er niet vanuit dat die er zijn. Maar stel ik heb een herexamen, dan moet ik er wat meer tijd en energie aan besteden.

10.Kijk je uit naar de diploma uitreiking?

Ja, mega erg! Ik denk dat het gezellig wordt en ik hoop dat we met heel de klas een biertje kunnen drinken. Inclusief mevrouw Bouman.