Op 10 november 2019 had De Rooi Pannen Marketing & Communicatie Evenementen Tilburg een open dag. Tijdens deze dag kregen middelbare scholieren de kans om de school te bezoeken. Ze kregen rondleidingen en hebben uitleg gehad van docenten en leerlingen van De Rooi Pannen.

De open dag is goed verlopen, het was minder druk dan verwacht in vergelijking met vorige jaren. Dit jaar zijn er ongeveer 520 mensen geweest wat alsnog best veel is. Toch had de school wel last van alle werkzaamheden vóór de school waardoor het lastiger te bereiken is.

De taakverdeling onder de docenten was ook erg goed geregeld. Natuurlijk heeft iedereen zijn/haar eigen vak waar uitleg over wordt gegeven. Ook konden de docenten altijd bij elkaar inspringen mocht dit nodig zijn bij een te grote opkomst. De hoofdvakken van de keuzedelen waren zoals altijd beneden in de aula te vinden. Ook zijn er schoolprojecten van oud-leerlingen bij gehaald.

“Het is natuurlijk erg fijn om te laten zien waar je aan werkt hier op school.”

Waren de woorden van docent K. Sein.

Ook hebben we nog gevraagd wat de docenten graag anders willen zien aan de open dag, hier kwam het volgende uit. “Ik vind het altijd erg leuk als studenten zelf hun verhaal kunnen vertellen, onze huidige studenten vertellen alles op een manier waarop de toekomstige student het wil horen”.