Op 2 januari waren de deuren van de Tilburgse LocHal alweer één jaar geopend voor iedereen.  

Dit eerste jaar was een ontzettend goed jaar. LocHal heeft maar liefst 700.000 bezoekers, óntzettend veel pers en mediaaandacht, en een heel mooi programma gedurende het jaar. Om dit te vieren hadden LocHal en Kunstloc op 25 en 26 januari een feestelijk programma opgesteld voor bezoekers.  

Dit hele weekend konden bezoekers terecht in het FutureLab om naar cijfers en feiten te kijken die over het afgelopen jaar van de LocHal gingen. Hoeveel bezoekers zijn er in LocHal geweest, hoeveel broodjes zijn er gesmeerd, en hoeveel kopjes koffie zijn er nou eigenlijk geschonken het afgelopen jaar? Dit en nog meer van deze leuke feitjes waren terug te zien op het grote scherm.   

Bezoekers die nieuwsgierig waren naar hoe het verbouwingsproces van 2017 tot en met 2019 is gelopen konden terecht in de StemmingsMakerij. Daar was een video van Frans Parthersius te zien rondom het bouwproces. Op 23 januari is de prijzenkast geopend die LocHal het afgelopen jaar gewonnen heeft.   

Unieke LocHal-tas  
Naast dit alles is er een uniek LocHal-tasje te koop naar aanleiding van een ontwerpwedstrijd die de LocHal heeft bedacht. Het ontwerp van Anouk van der Putten is gekozen tot mooiste tasje en is voor 5 euro te koop bij de informatiebalie. De helft van alle opbrengsten gaat naar de NWE werkplaats van Amarant.   

Zaterdag 25 januari   

Leesplèngske’. Het leesplèngske wordt een nieuw begrip binnen LocHal. In het TijdLab is door en met Tilburgers gewerkt aan deze nieuwe en herkenbare leesplank. Het leesplèngske werd tijdens dit feestweekend op een feestelijke wijze aan de stad gepresenteerd.   

In die avond was het tijd voor de Grootste Pubquiz van Tilburg. De pubquiz zat al ontzettend snel helemaal vol met teams die zich aangemeld habben. Deze Pubquiz was een ontzettend groot succes, mede door de toeschouwers die de teams hebben aangemoedigd en uiteindelijk mee geproost hebben op het 1-jarig bestaan van LocHal.   

Zondag 26 januari  
Deze zondag stond volledig in het teken van de jongste bezoekers van de LocHal. Er werd gedanst, gezongen, gekrijt, en geluisterd naar verhalen tijdens het muzikale Voorlees-en Kleurfeest. Alle ouders, opa’s en oma’s, verzorgers of wie dan ook mochten hun picknickkleedjes en boterhammen meenemen voor een echte binnenpicknick.   

Voor oudere kinderen was er ook meer dan genoeg te doen. Zo konden zij gezonde picknickhapjes maken in het FoodLab, een potje robotvoetbal spelen in de DigiLab of in het GameLab het 1-jarig bestaan vieren met de lancering van de allereerste LocHal-computergame.   

Kortom was het een ontzettend geslaagd feestweekend en kijken wij ontzettend uit naar wat LocHal in 2020 ons te bieden heeft. Wist je al dat je tijdens de toetsweek van de Rooi Pannen hier ontzettend fijn kan studeren?   

M.B.  

bron: https://tilburg.com/nieuws/lochal-viert-1-jarig-bestaan-met-feestelijk-programma/