Wij hebben meneer van Laarhoven geïnterviewd over de open dag. We hebben gevraagd wat onze school graag zou willen overbrengen tijdens de open dag en hoe dat ze dat dan willen doen. We hebben juist hem geïnterviewd omdat hij belangrijk persoon is bij ons op school en zich ook veel met de open dag bezig houd.

Hoe wilt u dat deze school bij andere mensen overkomt?

Ik wil graag dat als mensen binnenkomen ze het gevoel hebben dat ze hier heel erg welkom zijn. Daarom willen we dat de kleinschaligheid van onze school gezien wordt, dat we goed contact hebben met de mensen die binnen komen om zo te laten zien dat wij goed contact hebben met onze studenten. Ook wil ik dat mensen echt zien dat dit echt een beroepsgerichte school is.

Wat wilt u tijdens de open dag doen om deze punten ook over te laten komen?

Ik wil vooral de studenten die bij ons op school zitten tijdens de open dag betrekken. Het heel erg welkom heette van de bezoekers en zo ook te laten zien dat wij het goed vinden wat wij doen.

Hoe omschrijft u de USP van onze school?

Onze Unique Selling Point vind ik zeker het goede contact met de leerlingen, het beroepsgerichte onderwijs en dit ook echt te laten zien door bijvoorbeeld At the Office of This is me. Dat we leerlingen aansporen om zelf ondernemend gedrag te tonen. En dat wat je hier op school leert later ook echt toe kan passen.

Zijn jullie lang bezig met de voorbereidingen van de open dag?

De taken zijn bij ons erg verdeeld. Er zijn er een paar die er erg lang mee bezig zijn, bijvoorbeeld mevrouw Sein samen met meneer de Klerck. Hun zorgen dat de plannen worden gemaakt en bedenken hoe dat we de open dag willen vormgeven. We hebben er bewust voor gekozen om tijdens de open dag niet heel het gebouw te laten zien om de kleinschaligheid aan te geven.

Komen de bezoekers voornamelijk uit regio Tilburg?

Om daar een beetje achter te komen hebben wij tijdens de open dag een bord met een kaart van Brabant neer gelegd. Hier konden bezoekers dan aangeven waar dat ze vandaan kwamen. Wij zagen dat er ook steeds meer mensen van verder weg komen maar het is vooral nog regio Tilburg.
Wij hebben nu ook samen met de campus twee open dagen en merken dat er in totaal ook meer bezoekers komen. Wij promoten onze open dag samen met de rest van De Rooi Pannen en verder zetten wij het ook op Instagram en Facebook.

Wij willen meneer van Laarhoven erg bedanken voor het interview.

A.M.