Carnaval is nu al even voorbij. Terwijl iedereen aan het bij komen is van het grote feest zijn wij achter de schermen al bezig met het terugblikken. Carnaval staat natuurlijk bekend om gezelligheid en leuke feesten. Het weer is altijd een belangrijke factor met carnaval. In dit artikel kijken we terug naar carnaval 2020 met de voor- en nadelen die erbij kwamen kijken.

Naast de gezelligheid is verkleden wat het feest zo bijzonder maakt. Daarnaast heeft carnaval andere muziek dan ‘normale’ feesten. De Nederlandse volksmuziek is erg belangrijk. Denk maar aan Snollebollekes of Zanger Kafke die helemaal vol geboekt zijn rond deze periode. De optochten mogen natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Maandenlang zijn carnavalsverenigingen en vriendengroepen bezig om een grote en kleurrijke wagen te maken en te strijden voor de 1e plek.

Daarentegen zijn er ook nadelen die Carnaval met zich meeneemt. Denk maar eens dat bijna alle feesten plastic bekertjes gebruiken en hoe slecht dat is voor het milieu. Daarnaast valt carnaval ieder jaar in de winter periode, hier zitten een aantal nadelen aan vast. Ook dit jaar was het geen goed weer met carnaval, erg veel optochten moesten worden gecanceld. Dit betekende dat heel veel mensen maanden lang voor niks hebben gewerkt voor een mooie wagen die ze super graag aan het publiek willen showen. Bovendien zijn er grote evenementen afgelast waar veel consequenties aan zaten. Een goed voorbeeld hiervan is Karnaval Festival. Het evenement in Moergestel moest op zondag worden afgelast. Mensen over heel de wereld kwamen naar Nederland voor dit evenement en werden uiteindelijk op het laatste moment teleurgesteld. Ook de organisatie liep veel geld mis door het slechte weer.

Kortom Carnaval is een super gezellig feest voor velen waar veel mensen naar uitkijken. Daarentegen heeft het slechte weer vaak een grote invloed op het jaarlijkse feest. Dit jaar vonden wij het in ieder geval een prachtig feest en hopen dat jullie het ook zo hebben beleefd!

Afbeeldingsresultaat voor carnaval

W.V.T