De aula is een veilige haven voor de meeste studenten. Je kunt hier de stress vrijlaten, de beste gesprekken houden en nog veel meer aspecten die te maken hebben met vrijheid. Hier is niks mis mee, absoluut niet. Het probleem zit in het na-effect. Studenten worden zo huiverig van de ijzingwekkende bel dat studenten in paniek hun biezen pakken en zo snel mogelijk opstappen.

Meldingen

Er zijn al talloze klachten naar de studenten overgebracht door meerdere speeches maar het blijft zich herhalen. Als zelfs speeches niet helpen, wat wordt er dan doorslaggevend? Is het een controleur die alles strikt in de gaten houdt? Moet het een groep zijn die alles op alles zet om studenten erop te wijzen dat plastic en papier niet op de kille vloer hoort.

Reden

Waarom doen studenten dit? Is dit hun thuiscomfort of voelen studenten zich niet thuis en willen ze een statement maken. Al is het statement geworden, dan is die nu zeker duidelijk. We gaan terug naar onze luie kant. Als er geen bak in de radius zit van 140 centimeter wordt het teveel voor ons. We kunnen er niet bij dus dan wordt het iemand anders zijn of haar probleem.

Oplossing!

Na een lange overweging zijn er een aantal oplossingen. Deze kunnen allemaal helpen maar kunnen we niet gewoon terug naar de makkelijkste oplossing die er bestaat waar we ons makkelijk aan houden: pak je troep en gooi het gewoon in 1 van de bakken. Wees de volwassen persoon die je zo onontkoombaar wordt.