De vakantie staat alweer voor de deur en heeft het zonnetje met zich meegenomen. Wat is nou lekkerder dan met je vrienden en een gezellige cocktail de vakantie in te luiden? Wij hebben voor jullie een aantal heerlijke cocktails opgezocht. Natuurlijk ook een alcohol vrije cocktail!

Laten we beginnen met een verfrissende cocktail, de Tom Collins. De Tom Collins is een typische cocktail die op een bar menu zou staan. Met de frisse en toch pittige ingrediënten smaakt deze cocktail naar het verlangen van een beetje eenvoud en veel verfrissing. Dit is het recept.

Pak je cocktailshaker erbij en vul deze met ijsblokjes. Voeg hier 45ml gin, 30ml citroensap en 15ml suikersiroop aan toe. Nu is het tijd om de cocktail te shaken. Even goed shaken totdat de shaker goed koud aanvoelt. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en schenk de cocktail uit in het longdrinkglas. Vul het glas aan met 60ml sodawater. Garneer de cocktail met wat citroenschijfjes en een cocktail kers.

De ultieme klassieker Daiquiri. Vroeger werd de Daiquiri gezien als hét drankje van woeste zeemannen, terwijl deze rum cocktail nu wordt beschouwd als een stijlvol drankje. Deze cocktail bevat witte rum, suikersiroop en de frisheid van limoen. Zo maak je ‘m.

Schenk 60ml rum, 15ml suikersiroop en 30ml limoensap in een shaker. Vul de shaker vervolgens met ijsblokjes en shake er even op los. Door de ijs en het shaken wordt de inhoud goed gekoeld en is de cocktail heerlijk fris bij het serveren.

Giet de cocktail in een cocktailglas en garneer het drankje met een limoenpartje.

Natuurlijk hebben wij ook een heerlijke alcohol vrije cocktail in petto. De klassieker blijft toch altijd de Mojito, deze verfrissende mocktail met limoen, munt en rietsuiker is perfect om de warme zomerdagen door te komen. Dit is hoe je het maakt.

Doe de muntblaadjes en twee eetlepels rietsuiker in een cocktailglas. Pers een kwart limoen boven het glas uit en voeg een paar limoen partjes toe aan het glas. Vul het glas met ijsblokjes of crushed ice. Schenk 200ml Sprite, 7Up of spa rood in het glas. Garneer het glas met een munttakje en een limoen partje.

Deze cocktails zijn niet lastig om te maken, maar smaken naar zomer, frisheid en meer. Een perfect alternatief om de zomer in te luiden.

Cheers!

V.T.P.