Hebben jullie thuis de kerstboom nog niet opgetuigd en is de inspiratie even weg? Ben jij opzoek naar een aantal all time favorite kerstnummers om de sfeer er helemaal in te brengen? Dan hebben wij hier een aantal optuig tips en heerlijke kerstnummers voor jou gevonden, zodat jij en jouw familie helemaal ready zijn voor de feestdagen!

Laten we maar meteen beginnen met de handige tips voor het optuigen van de kerstboom. Dit is natuurlijk niet alleen de kerstballen en verlichting erin hangen. Na het halen van de boom die het beste in jullie huis past is het verstandig om deze, buiten in de tuin of voor de deur, alvast in een stevige bak met water te zetten. Het water zorgt ervoor dat de dennennaalden langer mooi en groen blijven. 

Vaak zit er een net om de boom heen, om deze makkelijker te vervoeren. Als tip stellen wij voor om dit net nog even eromheen te laten zitten tot de boom binnen staat. Dit doen wij, omdat het op deze manier makkelijker is om de stevige bak af te dekken met, bijvoorbeeld een laken. Nadat het laken naar keuze eromheen zit, mag het net losgeknipt worden en geef je de takken de tijd om een beetje naar beneden te zakken.

Wanneer de takken gezakt zijn is het tijd om de lampjes in de boom te leggen. Even een handige tip, check van tevoren of de lampjes werken! Het is gemakkelijk om de lampjesslinger rondom de boom te wikkelen. Wanneer dit is gelukt is het tijd om de kerstballen erin te hangen.

Zorg ervoor dat de kerstballen op elkaar afgestemd zijn qua kleur. Wanneer de kerstballen allemaal dezelfde soort kleuren en sfeer hebben, wordt de boom een veel mooier geheel. Het maakt niet per se veel uit welke kerstballen waar hangen, gewoon lekker beginnen, niks is te gek! Soms is het ook handig om even van een afstandje te kijken, zo zie je waar er volgens jou nog een kerstbal mist of waar het juist al goed vol hangt. 

Als laatste is het altijd leuk om alvast iets onder de boom neer te leggen. Al zijn het lege inpakdoosjes, een kersthuisje of een kerstmannetje. Dit zorgt voor extra sfeer rondom de kerstboom.

“Christmas isn’t a season It’s a feeling”

Maar ja… Wat is een kerstboom optuigen zonder kerstmuziek? Dat hoort er natuurlijk wel bij! Hier een lijstje heerlijke nummers om je op weg te helpen:

  • Wham! – Last Christmas
  • Chris Rea – Driving Home From Christmas
  • Andy Williams – It’s The Most Wonderful Time Of The Year
  • Michael Bublé – Holly Jolly Christmas
  • Mariah Carey – Christmas (Baby Please Come Home)
  • Bianca Ryan – Why Couldn’t It Be Christmas Everyday?
  • Frank Sinatra, B. Swanson Quartet – Let it snow! Let it snow! Let it snow!
  • Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You
  • Michael Bublé – It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
  • Kelly Clarkson – Underneath The Tree