1. Holidate  

De nieuwe kerstfilm van dit jaar: Holidate. Nadat Sloane en Jackson allebei een nare ervaring van kerst hebben gehad en beiden een hekel hebben aan vrijgezel zijn met feestdagen. Ze worden dan voortdurend geconfronteerd met de oordelen van hun families. Als Sloane en Jackson elkaar ontmoeten, spreken ze met elkaar af dat ze het komende jaar elkaars date zijn tijdens alle feestelijke gelegenheden. Dit gaat voor een lange tijd goed, maar na een tijdje ontstaan er gevoelens vanuit beiden. Alleen wil Sloane dit niet toegeven tot ze beseft dat ze hetzelfde voor Jackson voelt. Is ze nog op tijd om dit te redden? 

2. The Christmas Chronicles  

Twee jaar geleden kwam deze succesvolle kerstfilm uit. Teddy en Kate Pierce zijn een paar jaar geleden hun vader verloren. Teddy voelt de kerstsfeer niet meer en gelooft niet in de Kerstman, terwijl Kate de sfeer zeker wel voelt. Ze haalt haar broer over een nacht beneden te wachten om te kijken of ze de Kerstman zien. Ze betrappen dan de Kerstman als hij cadeautjes onder de kerstboom legt. Ze verstoppen zich dan in de slee om bewijs op te nemen dat de kerstman echt bestaat. Het plan mislukt en ze worden betrapt door de Kerstman en daardoor gaan ze op een onverwachte reis met de Kerstman waar de meeste kinderen van zullen dromen. Maar waar ook hele bijzondere dingen gebeuren.  

3. A Christmas Prince  

Kerst begint voor Amber dit jaar vroeg. Een journaliste uit New York. Ze wordt door haar baas naar Oost-Europa gestuurd om bij een koninklijk evenement aanwezig te zijn en meer te weten te komen over de rebelse en mysterieuze prins. Ze ziet de kans om stiekem het koninklijk paleis binnen te gaan. Wanneer ze eenmaal wordt gezien komt er een chaotische periode aan waarin ze veel moeten liegen en te maken krijgt met de koninklijke familie. Al snel begint er stiekem iets te spelen tussen Amber en de prins, maar kan ze haar leugens wel verbergen? 

4. The Holiday Calendar 

Abby Sutton is een getalenteerde fotografe, maar werkt bij een bedrijf waar ze haar talent niet kan tonen. Uit angst om haar dromen achterna te gaan, stelt ze het starten van een eigen bedrijfje steeds voor zich uit. Ze erft een antieke advent kalender van haar opa op het eerste gezicht is ze niet van plan hem te gebruiken tot dat ze ziet dat er een deurtje vanzelf is opengegaan. In iedere deurtje zit iets. Als ze op een dag een deurtje op zit er een schoentje in. Precies die dag krijgt ze van haar goede vriend Josh een nieuw paar schoenen en zo gaat het iedere dag. Dit zou haar leven wel is kunnen gaan veranderen, maar voordat Abby haar leven weer op de rit krijgt zijn er af en toe wat obstakels op haar pad. Ze ontmoet een man waar ze niet echt de chemie bij voelt. Ze weet dan nog niet dat ze gevoelens gaat krijgen voor Josh. Ik zou maar snel gaan kijken dus! 

5. The Princess Switch 

In Chicago woont Stacy De Novo, ze heeft een schattig bakkrijtje met zoetige dingetjes. Haar beste vriend Kevin is haar souschef. Hij heeft een dochtertje Olivia. Kevin en Olivia hebben Stacy stiekem ingeschreven voor een bakwedstrijd in Belgravia en daar loopt Stacy haar dubbelganger tegen het lijf, Margaret, de Duchess van Montenaro. Ze is in Belgravia om haar verloofde te leren kennen, Prins Edward. Ze vraagt aan Stacy om een paar dagen van plaats te ruilen zodat Margaret een keertje het normale leven kan leiden. Door deze ruil gebeuren er veel dingen en ontstaan er gevoelens en zal hun leven niet meer hetzelfde zijn.  

6. How the Grinch Stole Christmas

Dit is een echte klassieker! Iedereen die van kerst houdt moet deze film wel een keer hebben gezien. Kerst is natuurlijk de tijd van vrolijkheid, blijheid en samenzijn, maar niet voor The Grinch een groen wezen dat een hekel heeft aan kerst. Door een nare gebeurtenis die vroeger is gebeurd haat The Grinch kerst. Hij woont op een berg buiten het dorp samen met zijn hondje Max. Als hij erachter komt dat de burgemeester dit jaar kerst drie keer zo groot wil vieren bedenkt hij een plan om kerst te verknallen. Door trucen die hij aan het uithalen is ontmoet The Grinch Cindy Lou. Dit is een meisje die heel erg van kerst houdt en ze snapt niet dat The Grinch kerst haat. Cindy Lou gaat ervoor zorgen dat The Grinch kerst zijn hart weer terug gaat vinden. Dit gaat niet zonder slag of stoot.  

7. Christmas Inheritance 

Ellen Langford heeft een nadelig ongeluk gehad op het kerstfeest van het bedrijf van haar vader waar ze werkt. Ze mag het bedrijf van haar vader overgaan nemen, maar voordat ze dat krijgt moet ze een speciale kerstbrief afgeven bij de goede vriend en ex-zakenpartner van haar vader. Ze krijgt $100 dollar om van te leven. Ze moet hiervoor naar Snow Falls, waar het bedrijf begon. Ze verblijft in het logement van zeker. Ze leert hier alle inwoners van de stad kennen. Ze merkt dat iedereen heel aardig is en leert alle inwoners van de stad kennen. Jake helpt haar met het leren kennen van de en stad. Zal hier meer opbloeien? 

8. The Knight Before Christmas 

Als een tovenares de middeleeuwse ridder Sir Cole naar het hedendaagse Ohia brengt, wordt hij op een bijzondere manier vrienden met Brooke. Sir Cole snapt niet helemaal dat hij niet meer in de middeleeuwen is en Brooke helpt hem om een weg te vinden in deze normale moderne wereld. Hij wil graag weer naar huis, maar daarvoor moet hij een zoektocht afleggen en Brooke zoekt met hem mee. Maar Brooke en Sir Cole groeien steeds meer naar elkaar toe en dan begint hij te twijfelen om terug te keren naar de middeleeuwen. 

9. Christmas made order 

Dit is een van de populairste films van dit jaar. De film gaat over de architect Steven en de kerstexpert Gretchen. Steven moet zijn familie uitnodigen, omdat er bij hun problemen zijn aan het huis. Hij weet niet hoe hij het allemaal op moet lossen en kwam eerder op zijn werk Gretchen tegen. Hij vraagt of zij hem wil helpen met het versieren van het huis. De familie van Steven wil graag allemaal kerstactiviteiten doen, maar hij heeft het te druk dus vraagt aan Gretchen of ze daar ook nog mee wil hebben. Al snel begint er iets op te bloeien tussen de twee en Steven maakt meer tijd voor zijn familie. Maar dan moet Gretchen een beslissing maken die haar leven kan veranderen.  

10. Operation Christmas drop 

Erica Miller wordt door haar baas naar een zonnig eiland gestuurd waar een luchtmachtbasis zit die ze moet controleren of ze wel alles via de regeltjes doen en of ze moeten sluiten. Hiervoor moet Erica haar familie missen met kerst maar dit heeft ze ervoor want ze kan hierdoor een promotie krijgen. Als ze op het eiland aankomt krijgt ze een gids, kapitein Andrew, waar ze enorm mee botst op het begin. Langzaamaan ziet Erica hoe goed en behulpzaam de luchtmachtbasis is en ook hoe goed Andrew is. Lukt het ze om de luchtmachbasis open te houden of moeten ze toch sluiten? 

Hopelijk kunnen jullie met mijn tips leuke gezellige kerstfilms gaan kijken in het weekend! Alvast fijne feestdagen 😉

A.B.

In deze podcast bespreek ik samen met mijn klasgenootje Joella over onze favoriete kerstfilms. Er komen hier verschillende stellingen aan in bod waar we het uitgebreid over gaan hebben. Ik heb ervoor gekozen om dit op te nemen in podcaststijl. Dit is tegenwoordig helemaal hip en wij wilde het graag een keertje uitproberen. Ook wilde ik dit graag in deze vorm doen, omdat het zo interessanter is om naar te luisteren.