De winter is weer aangebroken in Nederland en dat is een lastige periode om je leuk aan te kleden. Waarom is dit voor veel mensen moeilijk? Dit komt omdat het in de winter natuurlijk erg koud is en je dan graag iets warms aantrekt, maar meestal is dit niet erg fashion. De meeste mensen pakken een hoodie uit de kast of een dikke warme trui, het kan erg leuk zijn maar tegelijkertijd misschien ook een beetje saai. Ik ga je helpen en vertellen welke dingen er allemaal terug komen deze winter, zodat jij er top bij loopt in deze periode van het jaar.

  1. De spencer

Wat dit jaar helemaal is terug gekomen is de spencer, je kunt er niet omheen iedereen heeft ze weer in de kast hangen. Voor de mensen die niet weten wat een spencer is, het is een trui zonder mouwen. Vroeger werd de spencer erg veel gedragen en was toen ook erg populair, de spencer is een tijdje even uit het mode beeld geweest maar is knallend terug gekomen.

De spencer wordt vaak gedragen met een witte blouse eronder en een leren broek. Ook worden de spencer steeds vaker gedragen met een gekleurde blouse eronder of een blousejurk met lange laarzen. De spencer kun je op veel verschillende manieren stijlen en is daarom een eyecatcher in jou kleren kast.

2. De puffer jacket

De puffer jacket is deze winter veel te vinden in de winkels, in de tijd van koud wil je natuurlijk graag een lekkere warme dons jas aan. Wat voor veel mensen belangrijk is, is er modieus bij lopen in deze tijd en met de puffer jacket is dat zeker het geval. De puffer jacket was een tijdje terug al een hit, want prinses Diana droeg er een tijdens haar vakantie in Lech in Oostenrijk, dit was in 2018. De jas is weer helemaal terug gekomen in 2020, het is erg warme jas maar ook erg modieus.

3. Kleuren

Deze winter is het belangrijk om er fleurig bij te lopen, je ziet het ook terug komen in de winkels. De kleuren zijn erg belangrijk dit jaar en hoe fleuriger hoe beter. Dit jaar is het een trend om te werken met verschillende kleuren in je outfit en zo verschillende kleurblokken te maken. het belangrijkste bij deze trend is wel dat je het rustig houdt en het niet gaat combineren met prints, zo krijg je nogal snel een rommelige outfit en dat wil je natuurlijk ook niet.

4. De riem

Wat niet weg te denken is tegenwoordig is de RIEM. De riem is een deel geworden van je outfit en is op dit moment echt een trend. Persoonlijk denk ik dat deze trend zeker nog wel even gaat duren, omdat de riem je outfit afmaakt en het je niet snel gaat vervelen.

Als je langs winkels loopt en naar de etalage kijkt van een winkel, zie je een outfit op een paspop en 9/10 keer zie je bij die outfit een riem. De riem maakt de outfit soms net wat speelser. Als je een wat langere jurk aan hebt die je korter wilt laten vallen kan de riem ook goed van pas komen, door de riem kan je de jurk een beetje onder de riem stoppen waardoor je voor jezelf een kortere jurk creëert.

5. De klassieke ruit

De klassieke ruit is terug van weg geweest, het zijn niet meer hele grote ruiten die in zijn maar meer de subtiele kleine ruiten komen veel terug dit jaar. Je gaat het dit jaar veel zijn, mensen zullen veel colberts dragen met ruiten, je zult heel veel blousejes voor bij zien komen en winterjassen met ruit is ook een trend dit jaar. De winterjas met ruit zijn dan vooral de stoffen jassen, daar zie je de ruiten erg goed in terug komen.

6. Vesten

Dit jaar zijn de vesten een echte trend samen met de spencer. De vesten zijn erg populair geworden en kun je terug vinden in elke winkel. Wat het erg goed doet zijn de korte vesten met grote knopen erop, de wat lange vesten zijn ook wel populair maar doen het minder goed als de korte vesten. De vest is een makkelijk kledingstuk om te combineren, het is warm tijdens de winter en het is erg comfortabel. Genoeg reden om een vest te gaan halen als je die nog niet in je kast hebt hangen.

7. Flared broek

De flared broek is een erg groot item onder de jeugd, het is een broek die strak zit aan de bovenkant en wijder uitvalt aan de onderkant. Het is een item waar je van moet houden en het is ook een item wat je goed moet kunnen combineren. De broek is een echte trend geworden dit jaar en je ziet het ook veel in winkels. Je hebt verschillende soorten flared broeken ondertussen, zoals de gewone stoffe flared broek, spijker flared en je hebt ook badstof flared broeken. De broek met wijde pijpen was vroeger al erg populaire en is nu terug gekomen in de fashionbranche. Als je er nog geen hebt zou ik er snel een halen in de winkel, want het is een must voor in je kast!