Het is wachten, wachten en heb ik het al gezegd? Wachten. Je zult denken; waar heeft de schrijver het over? Ik heb het over uiteten gaan natuurlijk. Is dat niet het 1e waar je aan dacht toen ik het vroeg? Je kunt niet meer uiteten en er een avondje uit van maken. Overal in Nederland zijn restaurants dicht en je kunt alleen maar afhalen. De oplossing hiervoor is voor de hand liggend. Je zou moeten wachten totdat de restaurants weer open zijn maar toch is er een perfect alternatief. 

Eerste periode 

Toen in maart 2019 de eerste maatregelen kwamen was er nog ruimte voor de restaurants, je kon nog heerlijk een hapje eten in de buurt. Je kon zelfs even reizen om bij je favoriete restaurant in een andere stad even te dineren. Na deze periode waren de restaurants een tijdje dicht waardoor we allemaal even onze emotionele uitbraak moesten delen met de rest van Nederland. Toen het weer warmer werd en het virus uit China minder kans had mochten we weer voldoening gevend uiteten. Dit kwam wel met een aantal restricties, anderhalve meter en reserveren werd verplicht. Dit was voor ons als luxe Nederlanders niet een irriterend probleem. 

Huidig drama 

Vervolgens kwam de 2e golf, het niet zo leuke gevolg van deel 1. Het is vanaf dit moment aanzien wanneer de restaurants weer vrij spel krijgen om de kaaskoppen en niet-kaaskoppen te verwelkomen in hun etablissement. De experts zeggen dat dat waarschijnlijk weer in maart mogelijk zal zijn. Aan de andere kant van het probleem staan de restaurants, zij hebben een protest opgezet en hebben gezegd dat ze hoe dan ook in midden januari open zullen gaan. Of dit ook gebeurt is zeer nihil. 

Het alternatief 

Wat kun je nu doen? Stel je voor, het is vrijdagavond en je wil lekker luxe eten in een restaurant. Hier heb ik dus net over verteld dat hier geen potentie in zit. Maar maak er nu jouw restaurant van. Alle restaurants willen inkomsten, dit is overduidelijk. Bestel bij je favoriete restaurant via hun site. Je kunt via Thuisbezorgd, Uber Eats, Deliveroo en andere bezorg-sites/apps bestellen maar toch benadeel je hierbij je fave restaurant mee. Restaurants moesten volgens NOS vroeger 6% commissie geven aan Thuisbezorgd, nu is dat al 12 tot 13%. Natuurlijk is het nog je eigen beslissing maar mijn voorkeur gaat uit naar de originele sites. Sorry dat het zo politiek moest dus we gaan we weer snel verder naar ons alternatief. Bestel bij je favoriete site, decoreer je eettafel en zet je geprefereerde playlist aan met de beste muziek. Nu de restaurants dicht zijn moeten we er zelf iets van maken. Maak zelf dat avondje uit en zorg voor de optimale beleving. De restaurants komen zo snel mogelijk terug dus hou je voor deze periode maar aan het spreekwoord: Oost west, thuis voor nu best.  

ALTERNATIEF RESTAURANTS STAPPENPLAN: Wat moet je doen nu de restaurants dicht zijn? Deze video legt haarfijn uit wat een van de weinige opties is