Hoe nieuwjaar er dit jaar door Corona uit gaat zien is nog een beetje onzeker. Normaal is het natuurlijk een avond vol oliebollen, vuurwerk en champagne. Het rondje nieuwjaarskussen om 12 uur zal dit jaar even iets anders zijn. Een beetje creativiteit om toch op afstand nieuwjaar te kunnen vieren met de mensen die je lief hebt is daarom toch echt wel nodig. Intussen beseffen we allemaal heel goed dat de eindejaarsfeesten er een stuk anders zullen gaan uitzien dan gewoonlijk, in een zeer beperkte kring. Het is dus echt de hoogste tijd om op zoek te gaan naar leuke alternatieven om er toch een feest van te maken!

#1 Oudejaarsavond barbecue
In de buitenlucht verspreid het virus zich een stuk minder snel, wat dacht je daarom van een winterbarbecue? De afgelopen jaren is het onwijs populair geworden, en het is ook nog eens de ideale manier om makkelijker de afstand te bewaren. Steek een kampvuurtje aan of zet warmtelampen neer, koop wat lekker vlees, oliebollen en haal wat lekkere drankjes in huis. Op deze manier kun je lekker met vrienden of familie op 1,5 meter afstand nieuwjaar vieren onder de sterren. Het is dan wel geen knallend feest in de stad zoals je als alle voorgaande jaren gewend bent, maar het is een perfect alternatief wat je heel erg gezellig kunt organiseren!

#2 Online
Als alles tegenwoordig toch al zoveel mogelijk online moet, waarom nieuwjaar dan niet? Buiten je eigen huishouden mag je twee andere mensen uitnodigen volgens de huidige maatregels. Haal genoeg drank en oliebollen in huis, maak een leuke afspeellijst en maak een groep aan via Zoom of bijvoorbeeld op Microsoft Teams. Als iedereen uit je vriendenkring twee andere vrienden uitnodigt en jullie vervolgens elkaar online bereiken, is iedereen toch een beetje samen!

3# Spelletjesavond
Dit klinkt natuurlijk gelijk heel erg saai, vooral voor op oudejaarsdag, maar je kan hier enorm creatief in zijn om er toch iets leuks van te maken! Koop heel veel (drank)spelletjes of verzin zelf kleine wedstrijdjes. Je kan je vriendenkring bijvoorbeeld opsplitsen en het vieren met drie personen in totaal, zodat jullie je wel houden aan de huidige maatregels. Je kan bijvoorbeeld wedstrijdjes organiseren als wie maakt de lekkerste cocktails, en wie drinkt deze het snelst op? Met allerlei lekkere hapjes en drankjes op tafel en leuke muziek op hoeft dit echt niet saai te zijn.

#4 Diner met PowerPoints!
Waarschijnlijk kreeg je bij het woord PowerPoints een kleine error, want waarom zou je er een maken voor nieuwjaar? Simpel! Organiseer eerst samen met twee vrienden of je familie en leuk diner. Je kan bijvoorbeeld zelf sushi maken of het gewoon lekker bestellen, daarbij kan je net als met Kerst grappige surprises voor elkaar maken en leuke cadeaus kopen. Zo kun je met nieuwjaar toch lekker met vrienden of familie eten en heb je een hele leuke avond. Maar met een diner vul je natuurlijk niet heel de avond, wat kan je dan nog meer doen? Laat iedereen een PowerPointpresentatie maken met alle leukste en grappigste momenten van 2020 die je samen hebt beleefd. Zo komen er grappige momenten en verhalen naar boven die eigenlijk iedereen al een beetje vergeten was, zet lekkere hapjes en drankjes op tafel en je avond is compleet! Een super origineel idee wat iedereen, ondanks de 1,5 meter, toch een stukje dichter bij elkaar brengt in deze rare tijden.

Richtlijnen
Het is belangrijk om te benadrukken dat je de richtlijnen van het RIVM serieus moet nemen. Dit betekent dus echt geen handen schudden, vaak je handen wassen en 1,5 meter afstand houden. Hoe lastig dit natuurlijk soms ook is en hoe klaar iedereen er ook mee is, het houdt ons allemaal gezond. Zeker met een drankje op kunnen de richtlijnen vervagen, let daarom goed op en blijf je gezonde verstand gebruiken. Alleen op deze manier zorgen we er met zijn alle voor dat 2021 een fantastisch jaar wordt waarin we weer zoveel mogelijk kunnen doen!

Alvast een spetterend nieuwjaar en een gelukkig, maar vooral een gezond 2021!