We weten ondertussen allemaal dat Corona veel gevolgen met zich mee heeft gebracht. Zo ook voor de evenementenbranche. Evenementen zijn er het afgelopen jaar niet geweest, toch moeten ook deze mensen rond komen. Wat doen deze mensen nu om maandelijks rond te komen? En wanneer verwachten zij hun oude werkzaamheden weer op te kunnen pakken?

De Coronacrisis valt voor iedereen zwaar. Mensen moeten thuis werken en hebben weinig sociale contacten. Maar wat nou als je je baan helemaal verliest. Het gebeurde onder andere de werknemers uit de evenementen branche. Doordat zij niet weten wanneer ze weer aan het werk mogen gaan zij door een onzekere tijd. Velen kiezen ervoor in de tussentijd iets anders te gaan doen om zo hun maandelijkse kosten te kunnen betalen.  Zo kiezen veel mensen ervoor om in een magazijn te helpen, omdat hier veel hulp nodig is. Maar ook veel mensen kiezen ervoor om de zorg extra hulp te bieden. Zo ook Karin ; ‘’ het is fijn om het overbelaste zorgpersoneel zo toch een beetje te helpen, natuurlijk ben ik geen opgeleide arts, maar ik kan wel steun bieden op allerlei verschillende manieren.’’

Natuurlijk hopen de werknemers, net zoals de rest van Nederland, dat festivals snel weer door mogen gaan. ‘’ Natuurlijk is Corona niet leuk, maar als we misschien eind volgend jaar weer met zijn alle op een festivalterrein staan, zullen we hier meer dan ooit van genieten!’’ voegt Karin hier aan toe.

Niet alleen Karin maar nog vele andere dragen hun steentje bij door te helpen in de zorg, en daar mogen wij ontzettend blij mee zijn!