Binnenkort gaan de derdejaars studenten voor 5 maanden lang stagelopen. Het kan dan wel eens zijn dat de stage niet bevalt. In dit blog lees je wat je kan doen om je stage leuker te maken of te verbeteren. 

Praktijkopleider 
 
Je stage kan misschien niet bevallen, maar heb je het daar al met jouw praktijkopleider over gehad? Geef duidelijk aan wat je niet bevalt, maar ook wat je wel leuk vindt. Het is de bedoeling dat je je tijdens een stage proactief instelt en zelf ook initiatief toont. Waarschijnlijk zal jouw praktijkopleider je snappen en je wat meer verantwoordelijkheid geven.  
 
Stagebegeleider 
 
Heb je een gesprek gehad met je praktijkopleider, maar heeft dat totaal niet geholpen? Stuur dan een berichtje naar je stagebegeleider. Hoogstwaarschijnlijk gaan jullie dan met z’n drieën aan tafel zitten om het probleem te bespreken. 

Wat als niks werkt? 

Stel je hebt alles al geprobeerd, initiatief getoond, proactief opgesteld, gepraat met je praktijkopleider en stagebegeleider. Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een andere stage, wel wanneer je stagebegeleider van school dat heeft aangegeven. Gelukkig komt dat niet zo vaak voor.  

Zorg ervoor dat je je stagetijd zo goed mogelijk benut, om veel te leren en vooral een leuke en leerzame tijd te hebben. Maak duidelijke afspraken met je praktijkopleider, geef aan wat je graag zou willen doen en neem de tijd om je collega’s te leren kennen. Luister de podcast voor meer tips en informatie van Meneer van Kooten! 

Veel plezier op je stage! N.V.