Heb jij al zin in je afstudeerstage? We beginnen namelijk precies over een week aan onze eindstage van 18 januari tot 25 juni 2021. Erg spannend allemaal, want na de stage hebben we deze opleiding alweer afgerond!

Hoe gedraag jij je op stage? Hier heb ik een paar kleine tips voor je. 

1. Wees op tijd! 

Zorg dat je altijd op tijd aanwezig bent. Het beste is om 5 of 10 minuten voor werktijd aanwezig te zijn en pak dan gerust nog een kopje koffie of thee. Dit is natuurlijk erg vanzelfsprekend, maar je wilt natuurlijk geen slechte indruk achterlaten bij je stagebedrijf.  

2. Neem het initiatief. 

Begroet iedereen vriendelijk en communiceer duidelijk. Als er iets is wees dan niet bang om naar een collega toe te stappen en om hulp te vragen. Ga vooral niet voor je uit zitten staren. Als je klaar bent met een opdracht/taak, vraag je of je iets anders kan doen.

3. Niet continu op je telefoon zitten! 

Dit is een lastige voor iedereen, denk ik. Het is erg verleidelijk om veel op je telefoon te zitten, maar dan kan je je niet volledig focussen op je werk. Zorg dat je telefoon in je tas of uit zicht ligt. Het geeft een slechte indruk op je collega’s als ze jou veel op je telefoon zien zitten of dat je telefoon de hele tijd voor je neus ligt. Natuurlijk kan het soms zo zijn dat je af en toe voor je werk je telefoon nodig hebt. 

Maar wat nou als je stage toch niet voldoet aan jouw verwachtingen? Of als je niet goed behandeld wordt? Wat moet je dan doen? In de podcast geven we ook nog tips voor dit voorkomend probleem. Verder wordt er gesproken over onze afgelopen stages en de verwachtingen van onze afstudeerstage. 

We zijn bijna bij de eindstreep! Laten we samen de laatste examens knallen en dan het nieuwe jaar beginnen met een fantastische stage. Succes allemaal!

SZ

https://youtu.be/hHu-30ektfI