Op september 2022 is er weer een nieuwe IOS-iPhone update gelanceerd, deze is uitgebracht op 14 september 2022. Maar wat is nou iOS precies? IOS is het besturingssysteem van Apple en er wordt meerdere keren per jaar kleine iOS updates uitgebracht. Jaarlijks wordt er ook één hele nieuwe iOS versie uitgebracht. IOS wordt gezien als een toegankelijk en gebruiksvriendelijk besturingssysteem. U kunt iOS op uw iPhone vrijwel direct gebruiken, zonder dat u eerst allerlei applicaties moet downloaden. De standaardinstellingen en alle beschikbare applicaties zijn voldoende voor gebruikers die van eenvoud houden. Ook kunt u uw eigen menu samenstellen, waarmee u belangrijke apps binnen handbereik heeft. 

Wat is er nu anders dan alle andere IOS-updates 

De iOS 16 update is weer heel anders als de iOS 15 update. IOS 16 bevat een vernieuwd toegangsscherm dat je op allerlei manieren kunt personaliseren en waaraan je widgets kunt toevoegen voor informatie in één oogopslag. Koppel je toegangsscherm aan een focus en gebruik focusfilters om afleidend materiaal in apps te verbergen. In Berichten kun je nu een zojuist verstuurd bericht wijzigen of intrekken. Met ‘Visueel opzoeken’ til je het onderwerp van een afbeelding uit de achtergrond zodat je het kunt kopiëren en in apps zoals Mail of Berichten kunt plakken. IOS 16 bevat ook updates voor onder andere Mail, Kaarten, Wallet en Gezondheid.  

Mening  

Mijn mening van iOS is best goed, ik vind het een overzichtelijke update alles is allemaal duidelijk neergelegd. Ook zie je met de jaren vooruitgang in de updates alles wordt moderner en je gaat steeds meer kunnen en minder hoeven te doen op je telefoon zelf.