Eindelijk is het weekend, of heb je een dagje vrij maar je weet niet wat je kan doen hier in Tilburg? Er zijn gelukkig genoeg hotspots in Tilburg. In dit blog bericht deel ik een aantal plekken die zeker een bezoekje waard zijn. Van een speelse arcadehal tot een trendy rooftop. Met deze unieke hotspots in Tilburg heb jij gelukkig weer leuks om te ontdekken in de stad!

1. Rooftop Doloris

5 minuutjes lopen vanuit station Tilburg Centraal. Naast de rooftop-bar waar je lekker kan eten en drinken heeft Doloris ook een maze, oftewel een doolhof waarbij je al kruipend, klimmend en klauterend door 40 ruimtes met kunstwerken komt.

Het avontuur begint al met het feit dat je je horloge en telefoon in een kluisje moet stoppen, want je mag binnen geen foto’s maken en tijd verliezen doordat je constant op je telefoon zit, zodat je volledig aanwezig bent bij de ervaring. Vervolgens wordt je één voor één opgehaald om aan de ervaring te beginnen. Daarbij wordt je geblinddoekt naar de ruimte gebracht en dan ben je vrij om te ontdekken!

2. Intermezzo Centrum

Trek in een lekker ijsje? Intermezzo heeft 2 ijssalons in Tilburg centrum. Daarnaast verkopen ze meer dan 50 ijssmaken. Naast ijs kan je je eigen milkshake creëren. Geen zin in een hoorntje of bakje met ijs? Intermezzo heeft Luikse wafels. Kies je topping en/of ijs en smullen maar!

3. Dolfijn- The plays to be

Een compleet dagje uit met familie of vrienden. De Dolfijn bevind zich aan de Ringbaan Oost in Tilburg. Naast de 24 moderne bowlingbanen met de nieuwste computer score, kun je ook een rondje golf spelen op de Goolfy Minigolf-baan, optreden in de Private Karaoke of games spelen op de eerste etage. Voor de kleinsten is er een speciale kinderhoek. Natuurlijk is dit allemaal te combineren met het restaurant en gezellige bar.

4. Kimchi/ Sushi Boulevard

Wel eens gehoord over AYCE-Grill? Het is een vrij nieuw concept in Nederland. Bij Kimchi Boulevard kun je tegen een vaste prijs onbeperkt genieten van de Koreaanse keuken. Dit betekent dat je alles mag bestellen van de menukaart. Daarnaast krijg je standaard een setje bijgerechten, denk hierbij aan kimchi (koreaanse kool), komkommers, mandje sla, sauzen zoals knoflooksaus, soya saus etc. Bij het diner mag er per persoon max. 3 items per ronde besteld worden. Het diner heeft een tijdslimiet van 2,5 uur. Het speciale aan dit concept is dat de gasten zelf chefkok zijn, met het ingebouwde BBQ-grill aan tafel.

Naast de Kimchi Boulevard bevind zich de Sushi Boulevard, het heeft ongeveer hetzelfde concept. Namelijk ook de AYCE (all you can eat) ook hier kun je 2,5 uur onbeperkt genieten van sushi en bijgerechten.

– Amanda Han MCE3e