Voor de DRP challange moet er natuurlijk het een en het ander voor georganiseerd worden. Daarom zijn de tweedejaars verdeelt in 2 groepen de ene groep zorgt voor de communicatie met de bijbehorende partijen en zorgen dat alles rondom het evenement is geregeld. De tweede groep zorgt voor alle activiteiten die er tijdens de reis gaan plaatsvinden. De reis wordt georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel Gijsje Eigenwijsje. We gaan geld op halen doormiddel van een veiling te houden voordat we naar Oostenrijk gaan en door in Oostenrijk een berg te beklimmen.

Gijsje Eigenwijsje

Maar wat houd Gijsje Eigenwijsje in. Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode.

Na het bericht over de levensbedreigende ziekte van Gijs stond de wereld van het gezin op zijn kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart belandden in een rollercoaster van emoties. Voor Gijs werd gelukkig veel georganiseerd, waardoor hij soms het ziek zijn helemaal kon vergeten en gewoon kind kon zijn.

Wie doet wat

Wij zijn de leerlingen van de evenementen groep en wij organiseren alle activiteiten die week. Wij worden ook nog onderverdeeld in verschillende groepjes. Zo heb je groepjes voor: de veiling, programma bij goed weer, programma bij slechtweer, feestavond en een dagje Salzburg. Ook al worden we in groepjes verdeelt werken we toch samen, omdat bijvoorbeeld de veiling veel eerder geregeld moet zijn dan het programma in Oostenrijk. Iedere donderdag hebben wij een evenementen dag waarbij we bijna de hele dag hieraan kunnen werken. 

We gaan in mei naar Oostenrijk en hier gaan we dan 5 dagen naartoe. Elke dag krijgen we een andere planning waar de leerlingen dan voor zorgen. Je ligt op de kamer met 2-4 of 6 personen de indeling mag je zelf bepalen. De jongens en meiden liggen apart. We gaan hiernaartoe met 2 bussen en de reis duurt ongeveer 12 uur. We vertrekken dan erg vroeg op school zodat we daar voor de avond weer zijn. Het is een erg grote plek met een zwemmeer erbij ook zit er een trampoline zaal bij. Je kan ook op een terras zitten en op een groot grasveld voetballen.