Een nieuwe opkomende trend in de evenementenwereld is de gebarentaal koffiebar. Een koffiebar waar een dove barista achter staat. Maar hoe bestel je dan eigenlijk koffie?

Wat is het?

Wil jij je bezoekers koffie schenken op je evenement, maar wil je iets speciaals doen? Dan is dit de perfecte oplossing voor elke organisator. Een koffiebar met een dove barista. Mensen staan met verbazing te kijken en ze hebben het nog niet gezien of ze staan al in de rij. Dit is het perfecte materiaal om je gasten mee te ontvangen en ervoor te zorgen dat ze met een big smile binnenkomen.

Hoe werkt het?

Maar hoe werkt het nou eigenlijk precies? Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat je je koffie kunt bestellen bij een dove barista. Daarom werken ze hier meet een iPad. Op deze iPad kun jij je favoriete koffie kiezen. Nadat je deze hebt gekozen Wordt er stap voor stap uitgelegd wat jij moet doen om dit kopje koffie te bestellen. Hierbij maken ze gebruik van gebarentaal. De handgebaren die je moet uitvoeren krijg je stap voor stap te zien, zo laat je mensen met en zonder gehoor samenwerken.

Waarom is het zo populair?

Deze bedrijven zijn op dit moment zo populair, maar waarom? Wij hebben de trend onderzocht op een live evenement waarbij we de conclusie trokken dat het voor iedereen nieuw is. Mensen hebben dit nog nooit gezien en willen er alles van weten. Ook grote bedrijven spelen hierop in en huren deze koffiebarretjes in om evenementen aantrekkelijker te maken. Bedrijven als de Politie en Hutten maken hier al langer gebruik van en worden inmiddels ook wel gezien als de grootmakers van…

Conclusie

Onze conclusie is dat dit met zekerheid de evenemententrend van het moment is. Deze barretjes ga je binnenkort op heel veel evenementen tegenkomen. Mensen houden niet alleen van koffie, maar ook van het idee dat ze kunnen communiceren met iemand waarmee dat eerst helemaal niet ging.

Mochten jullie meer informatie willen over dit bedrijf, klik dan op de link hieronder.

https://www.signlanguagecoffeebar.nl/