Een enorme trend waar de meeste festivalgangers niet zo blij mee zijn is het ontstaan van de inwisselbekers en de afschaffing van de plasticbeker. Natuurlijk is het goed voor het milieu, er hoeft een stuk minder plastic geproduceerd en er hoeft een stuk minder opgeruimd te worden.

Maar is het handiger, nee. Je moet de hele dag en avond zo’n vervelend bekertje vast houden want als je hem verliest moet je weer 2 euro extra betalen. Een biertje kost tegenwoordig al 3,50 en dat is al prijzig en als er dan nog 2 euro tegenop komt wordt het zo een duur grapje.

Je zou zeggen hou de beker bij en neem hem mee naar elk evenement maar vaak gebruiken ze op elk festival of feest weer een ander soort bekertje. Dus het bekertje die je dan hebt meegenomen kun je dan ook weer weggooien en kun je weer 2 euro extra betalen.

Maar al met al is het natuurlijk wel een goede aanpassing want het scheelt wel enorm voor het milieu en vaak krijg je bij binnenkomst een muntje die je dan kunt inleveren.