Ben jij nou benieuwd naar wat bedrijven allemaal kunnen doen om hun evenement duurzaam te maken? Dan is deze blog iets voor jou!   

Evenementen zijn allesbehalve duurzaam, maar ze doen er alles aan om het zo duurzaam mogelijk te maken. De plannen voor de toekomst zijn dat in 2050 alle evenementen op duurzame energie draaien.   In deze blog gaan we het hebben over dingen die duurzaam zijn op evenementen.   

Alle evenementenorganisaties zijn druk bezig met hun evenementen zo duurzaam mogelijk te maken. Poppodium 013 werkt nu met hardcups die mensen in kunnen leveren en dan hun statiegeld terugkrijgen of ze in een grote bak doen waardoor dat statiegeld naar het goede doel gaat waar ze op dat moment voor staan. Terwijl Intents festival grootte accu’s gebruikt en om daar niet te veel stroom tegelijk van te gebruiken, gebruiken ze LED. Ook gebruiken ze accu’s die minder stikstof uitstoten. Ook houden bijna alle bedrijven rekening met online reclame maken, denk aan de apps die ze aanmaken of de sociaal media content die ze bij houden. Sociaal media is een duurzame oplossing en je kan er ook veel meer mensen mee bereiken. Dus je houd je bezig met het milieu, maar ook maak je meer reclame voor je bedrijf.  

Zo heeft ieder bedrijf zijn eigen ideeën om hun festival zo duurzaam mogelijk te maken:

  • Lokale leveranciers, zodat er niet ver gereden hoeft te worden
  • Verspilling van eten tegengaan
  • Zuinig omgaan met materialen, zodat het na het evenement terug kan naar de loods en vaker gebruikt kan worden
  • Veel prullenbakken neerzetten over de locatie, zodat er weinig op de grond gegooid worden

Op deze manier zorgt iedereen ervoor dat in 2050 een zo duurzaam mogelijke wereld mogelijk is. Maar niet alleen evenementen bedrijven denken hierover na maar ook supermarkten, restaurants of bij jou thuis, als je je afval scheidt met plastic, papier en rest.   

Wees dus milieubewuster op een festival! Gooi bijvoorbeeld gewoon je afval weg zodat wij in 2050 nog steeds festivals kunnen organiseren.

Ben jij nou nog meer benieuwd naar de duurzaamheid op een festival? Kijk dan op de websites van de bekende festivals van Nederland en je kan er genoeg op vinden!

Maaike van Tiggele en Josefien Mathot