Wat is carnaval, carnaval is een katholiek feest dat over de jaren steeds populairder is geworden in Nederland maar waarom is het zo populair en waarom geven ze steden andere namen.  

Waarom krijgen steden een andere naam met Carnaval. 

Doordat Carnaval van oorsprong een katholiek feest is krijgen de steden compleet andere namen met een feestvreugde zoals Carnaval en deze worden nu dus ook gebruikt door de Carnavalers.  

Waar is carnaval het populairste en waarom  

Carnaval wordt vooral gevierd in de zuidelijke provincies dus Noord-Brabant en Limburg het is daar populair omdat het katholisme in het zuidelijke deel van Nederland groter was, nu wordt het niet meer alleen door de katholieken gevierd maar door veel meer mensen die houden van een gezellige sfeer.

Waarom dragen mensen kostuums met Carnaval  

Mensen dragen met Carnaval kostuums omdat het al heel lang een traditie is om een kostuum te dragen met Carnaval. ook vinden mensen het leuk om een kostuum te maken of hun identiteit even te verbergen en het geeft natuurlijk gewoon een extra gezellige sfeer. 

Carnaval buiten het zuiden van Nederland  

Buiten het zuiden word Carnaval ook wel is gevierd alleen een stuk minder dan in het zuiden en een stuk kleiner en vanwege die reden zijn er ook veel mensen die met Carnaval naar het zuiden gaan om de feestdag ook te vieren, Carnaval is een feest waar iedereen bij elkaar komt voor een gezellige sfeer.