Sinds juni staat de officiële Rolling Stones expositie Unzipped terug in het Groninger Museum. De expositie stond vlak voor Corona ook opgesteld in Groningen maar heeft nooit kunnen openen. Daarom zijn ze teruggekeerd naar Nederland. Als student kun je voordelig naar de expositie, je betaalt maar €10,- entree als je je studentenpas kunt laten zien en reizen kun je doordeweeks gratis.

Onderwerpen

Voor de expositie zijn meer dan 400 originele objecten tentoongesteld uit de archieven van de bandleden en het bedrijf achter de band zelf. Alles staat uitgesteld in 15 grote ruimtes verdeeld over 3 etages. Bij binnenkomst word je doormiddel een korte film geïntroduceerd aan de band en belangrijke gebeurtenissen die later in de expositie worden vertoond. Zo laten ze zien hoe het misgelopen optreden in het Kurhaus (1964) verliep, hoe de Stones hun sound heeft gecreëerd, hoe de bandleden elkaar ontmoette, de kledingkeuze, het ontstaan van de videoclips en het optreden in Cuba in 2016 nadat rockmuziek legaal werd in het land.

Bereikbaarheid

Het museum zelf ligt recht naast het Centraal Station in Groningen, wat het makkelijk bereikbaar maakt. Via de site maak je van tevoren een reservering en kies je een tijdslot wanneer je wilt komen. Bij binnenkomst scant een medewerker je ticket waarna je de keuze krijgt om gelijk door te gaan naar de expositie of een lunch te nemen bij het restaurantje. Je begint de expositie in de kelder van het gebouw en eindigt op de tweede verdieping.

De expositie staat tot en met zondag 21 januari. Het is het bezoeken waard als je van muziek houd.