The most wonderful time of the year. Als je die zin hoort denk je natuurlijk aan …kerstmis! Het is de periode in december die niet meer weg is te denken. Gezellig met je familie, vrienden en kennissen zijn, lekkere gerechtjes voorbereiden en kerstmarkten bezoeken. Nog aan het twijfelen welke kerstmarkten je wilt bezoeken? Dit zijn 3 gezellige kerstmarkten in of rondom Nederland die je zeker bezocht moet hebben!

Maastricht[1]

Elk jaar vindt er van 1 tot en met 30 December in het centrum van Maastricht een gezellige kerstmarkt plaats. Je kan er heerlijk wandelen, schaatsen, shoppen, hapjes eten of in het reuzenrad gaan. Ook zijn er verschillende andere traditionele activiteiten georganiseerd die niet kunnen ontbreken. Er is gezegd dat de sfeer en beleving nog beter zullen zijn dit jaar in Maastricht!

Aachen[2]

Deze knusse kerstmarkt bevindt zich in Duitsland en is te bezoeken van 24 November tot en met 23 December. Vanaf Utrecht reis je ongeveer in 2 uur naar Aachen toe. De gezellige kraampjes bevinden zich rondom het stadhuis en je kunt er terecht voor glühwein, crêpes en andere lekkernijen. Ook kan je er naartoe om gezellig cadeautjes uit te zoeken om met kerst onder de boom te kunnen leggen. Het is het perfecte uitje voor heel het gezin!

Keulen- Keulse dom[3]

Deze kerstmarkt is de grootste kerstmarkt van Keulen. Elk jaar kan je deze bezoeken op het plein voor de Dom van Keulen. Gedurende periode van 16 November t/m 23 December staan er 160 verschillende stalletjes waar je handgemaakte sieraden, kleding, leerproducten en delicatessen aantreft. In de avond straalt de boom op het Domplein met miljoenen kerstlampjes en lijkt het net een sprookje. Ook worden er in de avonduren verschillende optredens gegeven op het podium die centraal ligt bij de kerstmarkt. 


[1] https://www.kerstmarktinmaastricht.nl/

[2] https://www.kerstmarkt-aken.nl/

[3] https://www.allesoverkeulen.nl/kerstmarkten-in-keulen/kerstmarkt-keulse-dom/