De zomer komt er weer aan! Tijd voor zon, vakantie en natuurlijk feesten! Dat kan dan op de leukste festivals! Dit zijn de festivals die je niet wilt missen!

We hebben alvast 5 leuke festivals klaargezet. Hier is onze top 5:

– Tomorrowland (Winter 16 – 23 Maart)

 Als je in de winter een week lang wilt genieten van muziek op een prachtige locatie, dan moet je van zaterdag 16 maart tot en met zaterdag 23 maart naar Tommorowland Winter 2024 gaan.

– Paaspop (29 – 31 Maart)

Afbeelding met kleding, buitenshuis, massa, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het festival zal plaatsvinden van vrijdag 29 t/m zondag 31 maart! De vorige editie was weer een groot succes, dus houdt de ticketverkoop van volgend jaar goed in de gaten!

– 538 Koningsdag (27 April)

Als je de verjaardag van onze koning echt goed wilt vieren, dan moet je Koningsdag met 538 vieren op zaterdag 27 april. Je kunt hier namelijk de grootste artiesten van Nederland verwachten.

– Intents Festival (31 – 2 Juni)

Het is alweer tijd voor een nieuwe editie van Intents Festival. Met elk jaar een geheel nieuw thema, tien podia en meer dan 400 artiesten is het een weekend om nooit meer te vergeten.

– Ploegen Dienst (29 – 30 Juni) staat Ploegendienst weer klaar met een nieuwe editie. Ploegendienst is een house- en technofestival met een diverse line-up.

Een munt kost gemiddeld 3,50 euro. Voor je eerste beker betaal je een halve munt. Tip! Zoek eerst bekers voordat je drinken haalt.

EHBO

De EHBO-punten bij festivals zullen heel belangrijk blijven. De punten moeten op een locatie staan wat makkelijk bereikbaar is, en niet ver van het middelpunt. Vaak staan er meerdere, omdat het festival zo groot is. Eigenlijk bij elk groot evenement is er een EHBO nodig of medische hulp. Een team van EHBO’s moeten bepaalde kenmerken bevatten:

  • Een team van goed opgeleide en ervaren EHBO’ers.
  • Kennis van specifieke problemen, zoals alcohol, drugs, sport.
  • Dynamische en flexibele bike-teams voor snelle hulpverlening in grotere gebieden. 

Je kunt ook niet zomaar EHBO er worden. Je moet er een hele cursus voor volgen. Een EHBO-medewerker moet overal in staat zijn bij een festival. Er wordt natuurlijk heel veel drugs en alcohol gebruikt.

Wat is er nieuw?

De grootste nieuwe innovatie van de afgelopen jaren is duurzaamheid. Het leven is overal veel duurzamer geworden en natuurlijk ook op festivals. Je kan je lege bekertjes inleveren bij de balie waarbij je je statiegeld terugkrijgt. Veel festivals zijn ook digitaal gegroeid. De technologie gaat veel beter. Zoals doorgangen waar je nu met elektrische bandjes doorheen kan.

Hopelijk dat jullie hier iets aan hebben en tot de volgende keer. Hugo, Teun en Billy.