In november 2018 heeft er op de site een overzicht gestaan van de hotspots in Tilburg. Inmiddels zijn we alweer een poosje verder en zijn er in Tilburg weer genoeg nieuwe hotspots in Tilburg bijgekomen. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Foto: Merktilburg.nl

Pizzabar Rijslust

Begin 2019 werd er in de Willem II straat een echte pizzabar in Tilburg geopend: Pizzabar Rijslust. Deze pizzabar maakt een combinatie van Italiaans pizzadeeg en toppings uit de rest van de wereld. Denk hierbij aan pizza’s met rendang, nachos of falafel, er is weinig te gek om hier op je pizza te leggen. Verder is de zaak erg leuk en modern ingericht. Het pronkstuk van de zaak is het schilderwerk met een skyline van bekende gebouwen over de wereld aan de muur.

Doloris’

De tweede in het rijtje is Doloris’ aan de Spoorlaan. Doloris’ is in Tilburg vooral bekend door de rooftopbar bovenop het gebouw. Hier kan je lekker genieten van streedfood en cocktailts, en vanaf het grote terras kijk je uit over een stukje van de stad. De verdiepingen eronder zijn bestemd voor een surrealistisch doolhof. Dit grote doolhof bevat 40 kamers en is in Europa de grootste in zijn soort en is qua vorm uniek in de wereld.

Spoorpark

Aan het begin van de zomer werd het Spoorpark geopend in Tilburg. Dit park is de Tilburgse versie van het Central Park in New York. Hier kan je gezellig met vrienden gaan picknicken, een rondje hardlopen, beachvolleyballen of slapen op de nabijgelegen stadscamping. Vooral met goed weer is het Spoorpark een gezellige plek om te genieten van de zon.

Don’s Noodleshop

Verstopt in de Langstraat zit sinds november 2018 Don’s Noodleshop. Een klein noedelzaakje met verschillende, versgemaakte noedels. Behalve noedels kan je hier ook terecht voor lekkere dumplings, bao buns, gestoofd vlees en varkensbuik. De eigenaren lieten zich inspireren voor de zaak na hun rondreis door Australië, Japan, Indonesië en Nieuw- -Zeeland. Ook voor je Instagram is dit zaakje een aanrader, met het eten en de inrichting van de zaak kan je perfecte Insta-waardige foto’s maken.

Friandries

Netals Pizzabar Rijslust bevindt ook Friandries zich in de Willem II straat. De twee zaakjes zijn zelfs overburen en de bonbons staan op de dessertkaart van de Pizzabar. Bij Friandries kun je terecht voor explosieve bonbons die eruit zien als kunstwerkjes. De smaken zijn niet hedendaags, maar de verschillende ingedriënten zijn erg goed op elkaar afgestemd. Eigenaar Dries Michelsen stond al eens in de finale van De Lekkerste Bonbon van Nederland en won het televisieprogramma De Chocoladeshow.

Jaxx Marina

Na 5 jaar besloot Heavens’ Kitchen haar deuren aan de Piusplein te sluiten. Het pand werd overgenomen door Kees Lankhaar, de eigenaar van Bistro Tante Pietje in Den Bosch. Jaxx Marina werd in maart 2019 geopend en is tot nog toe populair om te borrelen, lunchen en te dineren aan het water. Tijdens je bezoek aan Jaxx kan je genieten van onder andere tournedos, black angus steak en kreeft.

Gastrobar Rix

In dit rijtje is Gastrobar Rix de laatste nieuwkomer. Het is de opvolger van Robert Kranenborg’s Thrill Grill aan het Piusplein. De eigenaar van Rix is Tilburger Ricky Spijkers, hij wil graag hoogwaardige gerechten in een laagdrempelige omgeving serveren aan zijn gasten. Zo wordt de truffelpasta in een grote parmezaanse kaas aan tafel bereid. Ook kan je lekker lunchen met in roomboter gebakken tosti’s of eggs benedict.