Op woensdag 30 oktober is het talen dag op De Rooi Pannen. Er worden verschillende workshops gegeven die hebben te maken met spreken en taal. Je hebt je op moeten geven voor twee verschillende workshops. De eerste workshop begint om 9.20 tot 10.55. de tweede workshop is van 11.15 tot 12.45. Ik ga wat vertellen over twee van de workshops die gegeven worden. Dit zijn ook trends op dit moment.

Black-out Poetry

Ken je het fenomeen black out poetry, of in het Nederlands: stiftgedicht? Bij deze creatieve vorm van dichten pak je een oude bladzijde uit een boek, tijdschrift of krant en kleur je deze in met een stift tot er nog een paar woorden over blijven. Die woorden vormen het gedicht. Je krijgt op deze manier te maken met moderne poëzie, ook leren ze zo dat je meer kan met een stukje tekst dan je zou denken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Handlettering

Handlettering is het moderne kalligraferen. Misschien ken je het wel van oude boeken. Sierlijk getekende letters of quotes. Tegenwoordig is het weer helemaal terug en in om zelf sierlijke letters te tekenen. Handlettering wordt echt met de hand gedaan en is dus geen print, maar een zelfgemaakt iets. Handlettering verschilt tevens van kalligrafie, omdat je andere materialen en technieken gebruikt.