Wie ben je?

Ik ben Rosalie Joosen en ik zit momenteel in MCE3B.

Waar ben je naartoe geweest op buitenlandstage?

Ik heb stage gelopen in Athene in Griekenland.

Wat waren je werkzaamheden? (Bij welk bedrijf liep je stage)

Stage bij Let’s Meet in Athens.

Werkzaamheden, meefietsen met de tours, verwerken van boekingen, bijhouden van de social media pagina’s.

Hoe ben je aan deze stage gekomen?

Ik ben in het eerste leerjaar samen met DRP naar Athene gegaan en heb hier een fietstour gedaan. Daarna was ik zo enthousiast dat ik meteen heb gesolliciteerd.

Wat vond je het leukste aan je stage?

Het lekkere weer was een pre, de tourleiders waren zo lief en gastvrij. Ook heb ik er leuke contacten aan over gehouden met andere stagiaires uit Nederland, maar ook studenten uit o.a. Frankrijk.

Wat vond je het minst leuke aan je stage?

Het heeft 1 week heel lang geregend in Griekenland door een cycloon. Dat was minder! Alles stond onder water.

Ging je alleen of samen met iemand?

Ik ben samen met klasgenoot Ties gegaan. Dit was erg gezellig.

Wie ben je?

Ik ben Sam Freeke en ik zit momenteel in MCE3A.

Waar ben ik naar toe geweest?

Ik ben naar Barcelona geweest waar ik bij het Nederlandse fietsverhuurbedrijf Budget Bikes heb stage gelopen.

Wat waren mijn werkzaamheden bij Budget Bikes?

Budget bikes verhuurt niet alleen fietsen maar geeft ook fietstours door het mooie Barcelona heen. 

Ik moest meehelpen met de agenda, de tours voorbereiden, promotie, communicatie en natuurlijk ook de fietsverhuur. Verder krijg je per maand van Budget Bikes ook een eigen project waar je iets moet onderzoeken, maken of uitvoeren. Dat is vrijwel altijd ook in de richting van jouw opleiding, dat is dus super leerzaam. 

Hoe kwam ik aan de stage?

Ik had al wel eerder gehoord dat er buitenlandse stage mogelijk was maar toen heb ik daar verder niks meer gedaan, een paar maanden voor de stageperiode toen ik nog geen stage had kwam er een leerling in de les van meneer Smits vertellen over zijn stage in Barcelona. Dat sprak mij erg aan, ook omdat er een mogelijkheid was om samen met iemand anders te gaan uit de klas. Ik heb toen verteld dat ik interesse had en zo is dat proces verder gegaan.

Wat was het leukste van mijn stage?

Ik vond het heel leuk dat er veel Nederlanders tijdens mijn stage aan het werk waren. Ook vond ik het heel leuk dat je met allerlei nationaliteiten in aanraking komt. Je leert heel veel van Barcelona, de mensen en krijgt ook nog het een en ander mee van de taal. Verder vond ik het ook heel leuk om op mezelf te wonen, het is heel erg leerzaam en je leert jezelf zo pas echt kennen.

Wat was het minst leuke aan mijn stage?

Ik zat in het laagseizoen, 4 maanden van november tot maart. Het was toen niet vaak druk, dus soms heb je dagen dat er niet veel mensen komen als je alleen in de winkel staat, dat kan soms wel eens saai zijn maar dan moet je een goede manier vinden om jezelf te vermaken.=

Ging ik samen met iemand op stage?

Ja ik ben samen met Sofie Hesselmans op stage geweest, wij hebben ook samen in Barcelona een appartement gehad. 

 

Mochten jullie vragen hebben over de buitenlandstages mogen jullie altijd contact opnemen met Rosalie en Sam. Tips nodig om de perfecte stage te zoeken? Lees het artikel ‘Tips over stages’ op this-is-me.nl.