Van vrijdag 21 februari tot en met dinsdag 25 februari kleurt Tilburg weer in de bekende kleuren groen-oranje. Tilburg verandert voor vijf dagen in Kruikenstad en de sleutel van de stad wordt overgedragen aan prins carnaval. Elk jaar zijn er weer volop feestjes en evenementen in de stad. Hierbij een aantal hoogtepunten van carnaval in Tilburg Kruikenstad!

Op zondag 23 februari vindt de optocht van Tilburg plaats ook wel d’n Opstoet genoemd. Het is dan de drukste dag voor de Kruiken. Het is dan van s ’ochtends vroeg tot in de late uurtjes één goot feest. Het is niet alleen in de kroegen feest, maar ook langs de route worden er kleine feestjes georganiseerd door de bewoners. Als je carnaval wilt vieren als een echte Kruik kan je deze dag echt niet missen. Dus ga jij ook kijken naar de mooie wagens of sta je er misschien zelf wel op?

Er horen natuurlijk ook tradities bij carnaval en ook in Tilburg. Officieel start carnaval pas op zaterdag, maar op vrijdag gaat het feestje al los tijdens de Kroegendwèèltocht. Op zaterdag komt Prins carnaval aan met de trein. Met d’n Inhaol wordt de sleutel overgedragen en daarna worden de handen geschut met de Kruiken. De Kruikenzeiker staat dan op zijn sokken op de Heuvel en carnaval kan beginnen.

Buiten d’n Opstoet en d’n Inhaol zijn er nog meer andere traditionele evenementen zoals op carnavalsmaandag is er: de Kruikenviering, het Kaaibaandefist, Kruikenstad in Koor en het Tieukefist, en op carnavalsdinsdag is er: Kènderstoet, het BoelieKroeleFist en Et Sebiet.

Met carnaval is het in Tilburg niet moeilijk om er een gezellig feestje van te maken dus vervelen hoef je je niet.

K.B.