Op de DRP-afdeling Toerisme en Evenementen is iedereen altijd bezig met nadenken over dingen die anders/beter kunnen. De mening van leerlingen is van erg groot belang. Hoe tof is het om als student met een fantastisch idee te komen?  

De derdejaars hebben afgelopen week een opdracht gekregen, waarbij ze zelf met een groepje een verbeterpunt op school kunnen verbeteren.  

Er wordt van je gevraagd om over een aantal zaken te brainstormen en uiteindelijk met concrete verbetervoorstellen te komen. Deze voorstellen presenteer je vervolgens aan docenten en aan iemand van het managementteam. Kom je met een goed idee, denkt school met je mee en komt jou plan misschien wel tot uitvoering. De mening van leerlingen telt mee op de Rooi Pannen.  

De docent maakt de groepjes, vervolgens heb je de keuze uit verschillende onderwerpen, namelijk: Mentorbegeleiding leerjaar, excursies / LB leerjaar, Stage leerjaar, Introductieprogramma leerjaar, Voorbereiding op examens, Aanpak verzuim en/of ongewenst gedrag, Open dag/middag/avond, At the office / at the studio, Ontbrekende vakken / rooster en Interne en externe communicatie / voorbereiding op het hbo ?? Maar had je zelf een goed idee dan was dit zeker bespreekbaar.  

Neem bijvoorbeeld mijn groepje. Ik heb samen met mijn groepje een verbeterplan gemaakt voor de corona maatregelen hier op school. Hoe gaat het lesgeven? Wat kan er beter? En hoe kunnen we oplossen dat we toch onze eigen klasgenoten kunnen zien? Dit zijn vragen waar wij ons mee bezig hebben gehouden. En samen zijn wij tot een leuk idee gekomen, dit idee gaan wij volgende week presenteren. Deze presentatie zal maandag plaats vinden. We houden jullie op de hoogte. Heb jij altijd al mee willen denken om jou verblijf op school nog beter te maken? Dit is je kans! 

D.K.