In de corona tijd is niks meer hetzelfde. Op school en thuis niet. Hoe vervelend het soms ook is, toch moeten we er allemaal rekening mee houden.

Wat is er nou eigenlijk veranderd bij ons op school? Zodra je de school binnenkomt zie je al gelijk dat er looproutes zijn gemaakt. Dit is om te voorkomen dat je met ‘‘te veel’’ op de trap loopt. Ik vroeg aan Guusje of zij zich aan de regels houdt. Ze zei: “ Ja,ik houd me aan de regels. Ik loop eigenlijk automatisch volgens de routes. Ik hoop dat het snel weer anders wordt”.  Er is ook desinfecteer gel aanwezig, dit staat op meerdere plekken in de school.

“Ik hoop dat het snel weer anders wordt”

De grootste verandering is de online lessen, dit is voor iedereen wennen. Ik heb gevraagd wat Bente uit mijn klas hier van vond. Ze zei het volgende: “Ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren. Ik zie dat de docenten echt hun best doen, maar het werkt niet. Als je fysiek in de les bent is het super chill, maar zodra je online bent kan je beter heel de dag voor jezelf werken”. De klassen zijn opgedeeld in groep A en B. Het verandert per week welke dagen je naar school moet en wanneer je de lessen online volgt. Dit is in het begin een beetje verwarrend, maar ik heb er vertrouwen in dat we hier aan gaan wennen. Tijdens de lessen is er dus een groep online en een groep fysiek in de les.

“Ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren”

Zelf vind ik het erg wennen. Vooral de online lessen. Het is zo verleidelijk om even iets anders te gaan doen dan de lessen volgen. Ik zit in mijn laatste leerjaar, hierdoor is het nog belangrijker om alle laatste lessen te volgen. Maar eventuele achterstand haal ik zeker wel in. Door de kleine groepen op school krijg je extra aandacht. Dat is zeker een voordeel aan de hele Corona crisis.

L.V.