Beslagen brillen, een benauwd gevoel en vooral veel gedoe. Dat zijn natuurlijk de mondkapjes die wij tegenwoordig massaal dragen maar ook vervloeken. Veel jongeren en ouderen dragen de mondkapjes in het openbaar vervoer, drukke winkelstraten en op werk. 

Het lijkt tevens ook een trend te worden, veel creatieve oplossingen die bedacht worden. Mondkapjes gemaakt van sokken, stukjes stof of leder van oude tassen en bestaande mondkapjes die opgepimpt worden door voornamelijk jongeren. 

Kleine bedrijfjes in verkoop van gepimpte mondkapjes schieten uit de grond en door de juiste personen te benaderen voor het promoten van de kapjes vliegen ze de deur uit. Op de Instagram van ‘This is me’ zal je een foto terug vinden van Robin, ik heb van haar een foto mogen maken met een glitter mondkapje op. Dit mondkapje heeft zij gekregen van de makers van @facemskk, zij maken en verkopen mondkapjes waarbij €2,- van het bedrag wordt gedoneerd aan VZW Prinses Máxima centrum Foundation Belgium.  

Ik ben de straat op gegaan om te kijken wat voor soort mondkapjes je nou tegenkomt, je kijkt je ogen uit. Natuurlijk dragen veel mensen de standaard blauw of witte mondkapjes, zelf hoor ik daar ook bij. 

De trend van mooie en creatieve mondkapjes is steeds meer upcoming. Het belangrijksten is wel dat het masker goed werkt zodat jij jezelf en jouw omgeving beschermd.

Ik ben super benieuwd welke mondkapjes jullie dragen, laat het weten in de comments.

Keep safe!