Verveel je op dit moment een beetje en ben je op zoek naar de nieuwe sport of hobby? Dan ben je hier op het goede adres. In deze blog kom je meer te weten over de sport padel. Hoe speel je padel, wat is padel en wat moet je allemaal weten om de sport te bespelen. 

De spelregels  

Padel is een combinatie van squash en tennis. Voor padel heb je twee teams nodig van twee mensen. In totaal dus 4 mensen. Je hebt ook een padelbal en een padelracket nodig. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis (0-15-30-40-game). Je speelt om 2 gewonnen sets, daarvoor heb je 6 gewonnen games nodig. Het is altijd 2 games verschil. Je speelt padel in een kooi van glas en hekwerk.  

De bal mag maximaal 1 keer stuiteren op de grond. Dat betekent als de bal tegen het glas komt, dit niet geteld wordt als stuit. Je kunt de bal dus na de glaswand, voordat die op de grond komt, nog terugslaan. Daarnaast mag je het glas gebruiken om de bal naar de overkant te krijgen.  Dit noemen ze de ‘contra-bal’.  

Speeltechniek 

Om padel te spelen hoef je niet altijd de sterkste te zijn, als je slim bent kom je ook heel ver. Je moet goed om kunnen gaan met je eigen krachten. Via het glas kun je heel veel ballen goed terugspelen. Het is dus belangrijk om daar zeker gebruik van te maken.  

Vergeleken met tennis is padel technisch gezien minder moeilijk dan tennis. Je hoeft geen rekening te houden met complexe bovenhandse services, topspin of slice ballen. De slagen zijn meestal vlak dus makkelijker terug te spelen.  

Gezellige sport  

Padel is ook een gezelligere sport dan tennis. Dit heeft te maken dat het veld veel kleiner is dan tennis. Je maakt dus veel sneller een praatje met je medespeler of met je tegenspeler. Het totale veld van padel is 10 bij 20 meter maar er zit een net tussen dus je eigen veld 10 bij 10 meter is. 

K.B.