De herfstvakantie staat weer voor de deur. Een ding is zeker. We gaan ons voorbereiden op de examens. Naast de examens verdienen wij ook wat afleiding. In dit artikel geef ik je 5 leuke activiteiten die je kunt doen in de kerstvakantie ondanks de halve lockdown!

  • Sporten

Uit de persconferentie is gebleken dat alle sportscholen openblijven. Yes! Dit is het moment om te beginnen met sporten. Sluit een abonnement af bij een sportschool naar keuze of begin thuis lekker met sporten. We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met onze ‘’summer body’s.’’ En zo ondertussen zijn we alle corona kilo’s ook wel beu. Dus ik zou zeggen; hup, aan de slag!

  • Lezen

Ga naar de bieb of een boekhandel en zoek een boek wat jou leuk, interessant, spannend etc. lijkt. Trek hier lekker een middag voor uit. Zet misschien een klein achtergrondmuziekje aan. Pak wat lekkers en wat drinken. En je zult je verbazen hoe fijn en rustgevend het kan zijn om een heerlijk boek te lezen. Het lezen van een boek zorgt voor concentratie, minder stress, is goed voor het geheugen en je slaapt er ook beter door. Hebben al deze voordelen jou ook overgehaald om een boek te lezen?

  • Wandelen

Schoenen aan, jas aan en gaan! Een heerlijk stukje lopen door de wijk of bossen. Neem bijvoorbeeld je vriendin, vriend, vader, moeder, broertje of zusje mee. Even een frisse neus halen en wat beweging krijgen. En bij terugkomst kun je jezelf dan lekker trakteren op een kopje thee of een heerlijke warme chocomel met slagroom. Wandelen is ook nog eens goed voor de spieren en botten en het werkt ontspannend.

  • Bioscoop

Gelukkig blijven die bioscopen open. Kies een film uit en ga met een paar vrienden of je familie gezellig naar de film. Even een avondje uit tussen alle coronamaatregelen en examenstress!

  • Dierentuin/pretpark

Ook de dierentuinen en pretparken zijn open. Boek van tevoren je kaartje en vertoef een hele dag in de dierentuin of pretpark. Een gezellige dag met vrienden of je familie. Een extra tip: ga voor het avondeten langs de Mac drive, zodat je toch nog een beetje het idee hebt dan je bent wezen uiteten.

  • JF