Fitgirls doen er alles om een gespierd lichaam te krijgen door veel te sporten en een gezonde levensstijl te hebben.  Het hebben van een goede routine is tegenwoordig erg belangrijk, gezond eten zoals onbewerkt voedsel en veel bewegen.

Veel meisjes/ vrouwen worden dood gegooid met de “what i eat in a day as a fitgirl” video’s, perfecte routines, home workouts en perfecte foto’s. het  beeld van deze meiden is erg mooi gemaakt, foto’s op instagram met geen rolletje te zien. Er zijn ook fitness youtubers die het “echte” beeld ook laten zien, dat het niet allemaal zo mooi is en dat het ook erg zwaar is. Ze laten zien dat zij ook wel eens ongezond eten en ook wel eens geen zin hebben om te sporten. Ze zijn erg open en vertellen dat ze ook vaak druk voelen van de volgers om er altijd perfect uit te zien. Denk aan Youtuber Rachel Johnn.

Uit eigen ervaring vind ik dit erg fijn, ik probeer vaak hun levensstijl over te nemen, maar vind dit vaak lastig. Doordat zij hun zwaktes laten zien kan je jezelf er beter mee vergelijken. Ik vind dat meer van dit soort “sport”  influencers of modellen dit moeten doen. Het beeld van een perfect lichaam is tegenwoordig erg verandert. Het is bijna niet meer haalbaar op een natuurlijke manier.

De interresante documentaire op Videoland #eerlijkefoto gaat over het beeld wat op social media wordt gecreeërd. Ze doen een experiement met jonge kinderen om te kijken hoe hun beeld is verandert door social media.

Ik heb zelf ook een geprobeerd een fit-vlog te maken, dit vond ik erg moeilijk. De vlog staat hieronder als je het leuk vind om te zien.

L.V.

Link video: