Sinterklaas is weer vertrokken naar Spanje en nu loert Kerst al om de hoek, de pakjes zijn gekocht, het menu is gepland. En daarna is het tijd om de laatste loodjes te leggen aan de decoratie. Kerst is voor de meeste mensen de gezelligste tijd van het jaar. Dit jaar is Kerst natuurlijk anders dan anders. Maar wees vooral dankbaar dat je familie hebt waar je Kerst mee kan vieren.

De voorpret van Kerst is stiekem het allerleukst. Nadenken over de cadeautjes, over het lekkere eten en het versieren van je huis. Voor de meeste mensen is een persoonlijke Kerst het belangrijkste. Dat houdt in dat je Kerst viert met iedereen die je lief hebt.  Tijdens Kerst vind iedereen het leuk om uit te pakken. Zowel met het lekkere eten, als het aankleden van de tafel, maar ook het geven van de allerleukste cadeautjes. Je kunt de tafel natuurlijk op verschillende manieren opdekken. Denk aan mooie borden en leuke decoratie, zoals kaarsjes. Kortom tover je huis om tot een feesthuis met sfeervolle decoratie. Hier wat leuke tips en inspiratie voor het leuk opdekken van jou chique kerstdiner tafel!

Hoe dek jij de tafel met Kerst?

Start met het kiezen van een tafelloper, placemat, een tafelkleed of helemaal niets. Daarna is het natuurlijk leuk als je mooie borden op tafel zet, denk aan een groot bord onder met daarop een kom. Dit kan natuurlijk in verschillende kleuren. Zodra de borden staan, kunnen de glazen neergezet worden. Aangesloten met het bestek en de eventuele servetten en onderzetters. TIP: vouw de servetten in een kerstboom.

De basis staat nu op tafel. Dan is het dus tijd om de laatste loodjes te leggen aan de decoratie. Je kunt kiezen voor een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan de kleur rood. Je kunt je tafelkleed, de servetten en de decoratie hierop aanpassen. Maak bijvoorbeeld een leuke strik, zet gezellige kaarsjes neer, leg een dunne lichtsnoer op tafel of neem bijvoorbeeld dennenappels. Dit zijn mogelijke manieren om de tafel leuk en gezellig aan te kleden.

Kerst gaat verder dan alleen de kerstballen in de boom of de theelichtjes op tafel, niets ontsnapt aan de kerstversiering dit jaar. First things first, familie is familie en je moet dankbaar zijn dat je familie hebt om Kerst mee te vieren. Maak er ondanks alles een hele gezellige boel van samen. Tot na de Kerstvakantie!

Fijne feestdagen

Heb jij nog leuke tips voor je leraren en medestudenten laat het weten!!

DK