We zijn natuurlijk bijna klaar met onze examens en een groot gedeelte van de studenten stromen door naar het HBO. Nu is het kiezen van een vervolgopleiding niet altijd even makkelijk natuurlijk, zeker in deze tijd. Alles moet online en je kan de scholen zelfs niet eens bezoeken. 

Daarom heb ik voor jou een aantal passende studies op een rijtje gezet die aansluiten op onze opleiding! Ook heb ik een podcast gemaakt met een examen leerling en een oud-student die is doorgestroomd naar het HBO. In de podcast hebben we het over de keuze die er gemaakt moet worden en de overstap van het MBO naar het HBO. 

De 2 bekendste waar veel leerlingen naar doorstromen zijn: 

  • Communicatie 
  • Commerciële economie

Wat houdt de studie communicatie nu precies in? 

Je leert onder andere vernieuwende campagnes voor producten of diensten te bedenken, je gaat verschillende media gebruiken om een merk bekend te maken of een creatief concept te verbeelden. Eigenlijk wat wij allemaal op onze opleiding ook leren dus, je gaat er alleen dieper op in. Het is een brede opleiding waar je veel kanten mee op kan, denk bijvoorbeeld aan psychologie studeren maar zo kan je ook communicatiemedewerker voor een bedrijf worden. 

Wat houdt de studie commerciële economie nu precies in?

Ben jij klantgericht, communicatief, ondernemend ingesteld en gek op data en resultaatgericht? Dan is commerciële economie echt iets voor jou! Het is eigenlijk marketing maar dan nog dieper, ook heb je bij commerciële economie verschillende richtingen waardoor je nog specifieker les krijgt in de onderwerpen die jou interessant lijken. 

Lijken een van deze studies jou nou interessant raad ik je aan om een op https://fontys.nl

Een kijkje te nemen, beide opleidingen bieden zij daar namelijk aan!

Ben je bang dat de overstap van het MBO naar het HBO een te groot verschil zal zijn? Luister dan eventjes naar mijn podcast, hierin wordt precies verteld hoe oud-student Reno Villevoye deze overstap ervaren heeft.